Az Epic Games új irányba tervezi irányítani a Fortnite Battle Royale-t, legalábbis erről árulkodnak a forrásfájlok. Hypex érdekes nyomokra bukkant.

A Fortnite Battle Royale egy folyamatosan fejlődő játék. Az első pillanattól fogva bővítgeti és szépítgeti az Epic Games. Ugyan sokszor megkörnyékezi a fejlesztőket a játékosközösség olyan kritikákkal, hogy a játékelemeik túlnyomó többségét már meglévő játékokból „lopják”. S míg ez kicsit erősen hangzik, a gyakorlatban tényleg ehhez hasonló a helyzet.

Emlékezzünk csak vissza a Respawn Vanek megjelenésének idejére. A Fortnite éppen egy szezonváltásra készült, amikor piacra dobta a Resapawn és az Electronic Arts az Apex Legends című új lövöldéjét. A szintén Battle Royale kategóriába szánt játék igazán kellemes eleme lett a csoportnak, ugyanis több ízben is újított a formulán. Bevezettek egy innovatív ping-rendszert, na meg lehetőséget adtak arra, hogy a csapattársak felélesszék egymást, amit addig egyetlen BR cím sem kínált. A Fortnite új szezonjával viszont „nagy meglepetésre” egy új ping-rendszer is befutott, valamint később, körülbelül másfél hónappal a szezonstart után, a Respawn Van is elérhetővé vált. Véletlen lenne? Mindenki döntse el maga!

Újonnan a fejvadászok köré rendeződik a játékmenet. A felhasználók NPC-k segítségével akár vadászhatnak is egymásra, a sikeres fél pedig aranyrögökkel lehet gazdagabb. Aki szereti végigpróbálgatni a piacon jelenlévő összes Battle Royale játékot, az ennyiből már rájöhetett, hogy a Call of Duty: Warzone Bounty-rendszerét vette ezúttal alapul az Epic Games.

Kicsit úgy fest, mintha a Fortnite egy gyűjtőhelye lenne a piacon elérhető, a kategóriába beleillő játékok legjobb elemeinek. Ilyen téren pedig egy pillanatra nem lehet okolni a stratégiája miatt a fejlesztőket. A Fortnite Battle Royale sosem akart több lenni ennél, cserébe mindig a legjobbat akarta kínálni a felhasználóinak.

Még tovább fejleszthetjük fegyvereinket

Egy friss leak szerint a fejlesztők most a fegyverek személyre szabhatóságának fejlesztésén dolgoznak. Jelenleg csupán annyit tehetünk, hogy a meglévő szintek között tologatjuk a fegyvereinket. Ha találunk egy zöld shotgunt, akkor azt megfelelő mennyiségű nyersanyaggal akár Legendary ritkaságúvá is tehetjük. A sebzésen kívül viszont ez nem sok mindenen változtat.

Ám ez úgy fest, hogy nem marad így. Hypex a forrásfájlok között olyan nyomokra bukkant, ami egy kiszélesített fegyverrendszerhez vezethet. A kliensben már vannak olyan fájlok, amik az úgynevezett „modok” eljövetelét jósolják, amik gyakorlatilag fegyverekre helyezhető kiegészítőket jelentenek. Aki játszott már a PUBG-vel, annak ismerős lehet a rendszer, ott ugyanis minden fegyvert fejleszthetünk kisebb-nagyobb eszközökkel.

Távcsövek, kibővített tár, a visszarúgást csökkentő kiegészítők, ezek mind a mod kategóriába tartoznak és a jövőben akár a Fortnite-ban is felbukkanhatnak. A forrásfájlok szerint a Fortnite fegyvereinek is több modolható része lesz.

Mivel még ezekkel a nyomokkal csak a jéghegy csúcsát látjuk, úgy gondolom, hogy a következő szezon előtt biztosan nem jelennek meg modok a játékban. De jól látszik, hogy a fejlesztők kísérleteznek, így pár hónapon belül komoly változásokon eshet át a játék.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×