A John Wick filmek írója úgy tűnik, rábólintott a Dungeons & Dragons élőszereplős változatának megírására.

A John Wick filmsorozat, valamint a John Wick: Chronicles VR-játék írója elvileg most egy Dungeons & Dragons sorozat megírásába vágta a fejszéjét. Ahogy arról a The Hollywood Reporter is beszámolt, Derek Kolstad, aki mindhárom John Wick mozi forgatókönyvét írta, most az asztali szerepjáték univerzumán alapuló filmsorozat megírásába fogott.

Sajnos azonban azon túl, hogy az említett Dungeons & Dragons élőszereplős lesz, nem sokat lehet tudni. A Variety szerint a sorozat várhatóan a D&D franchise kulcsfontosságú aspektusait tartalmazza majd, de nem világos, hogy pontosan hogyan kell ezt elképzelni.

Ha ez nem lenne elég, úgy tűnik, hogy nem ez az egyetlen D&D projekt, ami készülőben van a stúdiónál. A Paramount és az eOne élőszereplős Dungeons & Dragons filmje mellett a vállalat elvileg több projekten dolgozik, különböző írókkal. Ezeknél mind az asztali játék univerzuma szolgál alapul.

A Dungeons & Dragons eredetileg egyébként 1974-ben jelent meg, a szerepjáték persze azóta igencsak kibővült. Az évek során jelentős hatással volt a fantasy PC-játékokra is, mint például a Baldur’s Gate 3.

A D&D rajongótábora még ma is csak gyarapszik, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy valamilyen filmsorozat készül az univerzumon belül. Hogy ez hogyan sikerül majd, nyilván nem lehet előre megmondani, de az biztos, hogy nagyon jó írót szereztek hozzá. Ez már-már félsiker.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×