A Microsoft tud a hibáról, de mégsem javítják.

Szakértők mutattak rá arra a súlyos Windows 10 problémára, ami miatt könnyedén elszállhat az egész rendszer. Ennek ellenére a kedden kiadott frissítőcsomagban még mindig nem javították a hibát, ami folyamatosan szedi áldozatait.

Nem egy hétköznapi, kissé zavaró bugra hívták fel a figyelmet a szakértők, a probléma igen komoly, ugyanis egy egyszerű fájl megnyitásával teljesen hazavághatjuk az egész Windows-t. A probléma kizárólag azokat a köteteket érinti, amelyek NTFS formátumúak, ami igencsak népszerű, ugyanis jó ideje már ez az alapértelmezett formátum a Windows rendszerein. Ha valaki megpróbálja megnyitni az inkriminált nevű állományt, a Windows fatális hibát hoz létre a kötet adminisztrációs blokkjain belül, aminek köszönhetően a teljes kötet olvashatatlanná válik.

Amikor beüt a hiba /Kép: BleepingComputer

A vélemények megoszlanak arról, hogy vissza lehet-e állítani otthoni körülmények között az adatokat. Egyesek szerint a chckdisk használatával ismét használhatóvá lehet tenni a rendszert, persze ehhez azért némi szakértelemre is szükség lesz. Mások szerint viszont ez a megoldás csak kevés esetben működik, aki nem mentette adatait, annak teljesen a nulláról kell kezdenie vagy jobbára szakértőkre kell bízni az adatok visszahozatalát, ami eléggé zsebbe nyúlós történet lehet.

A szakértők már 2020 augusztusában tudtak a problémáról, értesítették is azonnal a Microsoftot, ám azóta sem érkezett meg a javítócsomag az érintett problémára. Egyelőre érdemes résen lenni, nehogy pórul járjunk, de előbb-utóbb azért remélhetőleg megérkezik a megoldás a Microsoft részéről.

https://leet.hu/?price=&stock=instock&s=geforce&post_type=product

×