Már lassan fél éve, hogy a Google, valamint az Apple levette a Fortnite-ot a kínálatából. Az Epic további lépéseket tesz és most Angliában indít pert.

Úgy tűnik, hogy az Epic kontra, Google és Apple nem fejeződik be. Az Egyesült Államokból az Egyesült Királyságban is per elé néz a két cég, ugyanis az Epic megkezdte a megfelelő jogi lépések megtételét.

Augusztusban robbant a bomba, hogy az Apple, valamint a Google levette a kínálatából az Epic népszerű Battle Royale játékát a Fortnite-ot. Ezt azzal indokolták, mivel az Epic bevezetett egy olyan vásárlási rendszert a játékon belüli kliensen, amely teljesen megkerülte a két cég boltját, így mindenféle járadékról lemaradtak, amit a V-Buckok vásárlásra költöttek a felhasználók. A cégek megelégelték az Epic pedig pert indított, miután lekerült a Fortnite.

Az ügy eddig Amerikában és Ausztráliában bontakozott ki. Mára azonban az Egyesült Királyságot is elérte és Angliában is pert indított az Epic. A perjüket a versenytörvényre húzták fel. A keresetet már be is nyújtották. Állításuk szerint a Google és az Apple keményen szabályozza az applikációkat másrészről meg eléggé tisztességtelen módon adóztatja a cégeket.

Az Epicnek egyértelmű célja, hogy a két cég engedélyezze, hogy a kisebb fejlesztők egyéni fizetési módszereket hozhassanak létre az applikációjukon belül, és csak abban az esetben lehessen az app store-on keresztül vásárolni, ha erre a fejlesztő engedélyt kért.

Angliában is hasonló választ adott a Google és az Apple a vádakra. A Fortnite-ot szívesen visszaengedik a boltjukba, viszont tagadják, hogy bármivel is megszegnék a versenytörvényt.

Az ügy tehát folytatódik. Kérdés, hogy mi lesz a vége?

×