A NVIDIA bejelentette a DLSS technológia megjelenését a Call of Duty: Warzone-ban, amivel jóval több FPS érhető el a játékban, mint eddig.

Az Nvidia videokártyák használói számára nagyon jó hírünk van. Az cég nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a DLSS funkciót beépítik a Call of Duty: Warzone-ba. Ez röviden és egyszerűn annyit jelent, hogy azok, akiknek RTX videókártyájuk van, sokkal magasabb FPS-t (képkocka/másodperc) érhetnek el az Activision játékában, mint eddig.

Az Nvidia DLSS technológiájával jóval nagyobb teljesítmény érhető el.

Az olyan játékok esetében, mint a Cyberpunk 2077, akár 60 százalékos teljesítménynövekedést is el lehet érni a technológia segítségével, így azok számára, akik 60 Hz-nél magasabb képfrissítéssel bíró monitort használnak, szinte kötelező.

Azoknak, akik rendszeresen küzdenek azért, hogy elérjék a 60 FPS-t, ez hatalmas változást hoz, amennyiben Nvidia kártya van a gépben. Verdansk azon részein például, ahol alacsonyabb FPS-t tapasztalunk, ez a beállítás drasztikusan megnöveli a teljesítményt. Ha eddig arra vártál, hogy jobb legyen az élmény, ez a legjobb lehetőség.

Mi az a DLSS?

Az NVIDIA honlapja szerint a „Deep Learning Super Sampling (DLSS) egy olyan NVIDIA RTX technológia, amely az AI erejét felhasználva növeli a képkockasebességét az intenzív terhelést elérő játékoknál. A DLSS segítségével a játékosok magasabb felbontást és beállításokat használhatnak, miközben továbbra is elérhető a stabil képkockasebesség.

Ez természetesen segítség a 1440p 4K élmény során is, de az alacsonyabb 1080p felbontás esetében is érezhető a teljesítménynövekedés. Sok játékos dönt úgy, hogy lecsökkenti a grafikai beállításokat, remélve, hogy több lesz az FPS, de így az egész játék vizuális élménye csökken. Az ilyen próbálkozásokra talán nem is lesz szükség, amikor megérkezik a DLSS beállítás lehetősége.

Jelenleg sajnos nem lehet tudni, hogy a funkció pontosan mikor kerül be a játékba, de az Nvidia szerint még idén megérkezik.

Te örülsz a több FPS-nek?

https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×