Hosszú idő után végre visszatér a CS:GO Major versenye, amit ezúttal Stockholmban tart a PGL, 2 millió dolláros nyereményalappal.

Majd két év szünet után végre visszatér a CS:GO esport egyik legfontosabb versenye, a CS:GO Major. Nemrég hivatalosan bejelentették az idei Majort, melynek a PGL ad otthont Stockholmban. Az esemény rájátszását élő közönség előtt tartják majd az Ericsson Globe Arénában, közel 16 000 férőhelyes helyszínen,

ahol a 2014-es DreamHack Invitational és a 2018-as DreamHack Masters Stockholm zajlott.

Itt lett volna egyébként a The International 2020 is, ha nem halasztották volna el. A szervezők hangsúlyozták, hogy a bajnokság csak akkor kerül megrendezésre, ha „az élő versenyesemények megtartásához minden biztonsági feltétel teljesül”, utalva a COVID-19 járványra. A PGL azt ígéri, hogy

az eseményt 4K felbontásban közvetítik majd, ezzel ez lesz az első ilyen nagy verseny.

Ezenkívül innovatív kiterjesztett valóság elemeket is bevezetnek, valamint egyéb új szolgáltatásokat terveznek a közvetítéshez. A verseny nyereményalapja 2 millió dollár.

 

„Kollégáimmal együtt szenvedélyes CS rajongók vagyunk. Felnőttünk és néztük, ahogy a játék egyre nagyobb és nagyobb lett, ahogy mi a szervezetünk is fejlődött” – nyilatkozta Silviu Stroie, a PGL vezérigazgatója. „Sokat köszönhetünk ennek a játéknak és úgy gondoljuk, hogy ez a közösség a legjobb termékeket érdemli a franchise-ban. Keményen fogunk dolgozni ezért.”

A stockholmi esemény lesz az első Major, a StarLadder Major 2019 óta, ami akkor augusztusban, szeptemberben volt. A Valve által támogatott ESL One: Rio versenyt először elhalasztották, majd lemondták a világjárvány miatt.

A PGL Major Stockholm eseményről egyelőre pontos részleteket nem lehet tudni, ám ez csak idő kérdése.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×