Az AOC továbbra is elképesztő népszerű gaming fronton.

A Context legfrissebb piaci adatai alapján, 2020 harmadik negyedévében az AOC 27%-os piaci részesedésével az első helyen áll Európában a gaming monitorok (120 Hz és afelett) területén, így 2019 harmadik negyedévével összevetve továbbra is őrzi vezető pozícióját.

Továbbá az IDC Quarterly Gaming Tracker Q2 2020 jelentése szerint a gaming monitorokat tekintve a világon az AOC rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel (20%). A definíciójuknak megfelelően gaming monitornak azok a kijelzők nevezhetők, amelyek 100 Hz-es vagy ennél nagyobb képfrissítési sebességgel rendelkeznek, így gyorsabb és simább játékélménnyel segítik hozzá a versenyjátékosokat a győzelemhez.

Magyarországon a gaming monitorok piaca 2020 harmadik negyedévében az előző év hasonló időszakához képest erős 124%-kal növekedett, de ezen időszakban lenyűgöző 518%-kal az AOC felülmúlta ezt a növekedést.

Az előző negyedévvel összevetve az AOC 7%-kal növelte piaci részesedését és 2019 harmadik negyedévéhez képest a növekedés hihetetlen 26%, így 2020 harmadik negyedévében elértük a 41%-os piaci részesedést és a negyedik helyről az első helyre léptünk előre a piacon.

„Magyarországon a gaming monitorok piacán hihetetlenül gyors felfutás látható és a nehéz időszak ellenére az értékesítési volumenünk szinte kétszer olyan gyorsan nőtt, mint a piac. A gaming monitorok területén a piaci részesedésünk meghaladja a 40%-ot, ezért meg szeretnénk köszönni magyar vásárlóinknak a belénk vetett bizalmat“ – mondta Jiri Dubina, értékesítési igazgató, AOC & MMD Közép- és Kelet-Európa.

Hatalmas gaming monitor portfóliójával, amelyben megtalálhatók 21,5 hüvelyktől akár 49 hüvelykig terjedő méretek, számos képarány (16:9, 21:9, 32:9), Full HD, Ultra HD és ennél nagyobb felbontások (5120×1440), akár 240 Hz képfrissítési sebességek és 0,5 ms reakcióidők, az AOC minden árkategóriában és minden igényhez kínál gaming monitorokat.

AOC AGON AG493UCX: kivételesen szuper-széles 49 hüvelykes gaming képernyő, 120 Hz, 1 ms MPRT-vel, AMD FreeSync Premium Pro funkcióval, USB-C bemenettel és KVM kapcsolóval

Az elmúlt negyedévben rohamosan bővült a gaming monitorok piaca, az előző év azonos negyedével összevetve 126%-kal nőtt az értékesített gaming monitorok volumene.

Az AOC nem újonc ezen a területen és érti a gamerek szenvedélyét és vágyait, hiszen már 2014-ben piacra dobta első gaming monitorát és 2016-ban megjelent prémium gaming márkája az AGON. Az AOC partnerségre lépett a sikeres e-sports szervezettel, az G2 Esports-szal és Európa-szerte számos gaming eseményt szponzorált, mint például a Red Bull és az ESL tornák, bizonyítva ezáltal, hogy a gaming monitorai a legelitebb gamer ikonok kezeiben is méltók a versenyszintű bevetésre.

Az AOC hatalmas sikeréhez hozzájárult a tavaly piacra dobott és díjnyertes G2 sorozat, amely kivívta a gamerek elismerését és számos díjat nyert, például a 24 hüvelykes, 144 Hz képfrissítési sebességű és élénk színeket nyújtó IPS panellel rendelkező 24G2U modell elnyerte a „Legjobb Gaming Monitor“ és a „Legjobb Kedvező Árú Gaming Monitor“ elismerést.

Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató

Európában az AOC a 2019 harmadik negyedéves 23%-ról 2020 harmadik negyedévére 27%-ra, tehát egy év alatt 4%-kal, az előző negyedévvel (2020 második negyedév) pedig 6%-kal növelte vezető piaci részesedését. Ez a nagyszerű siker az AOC eladott monitorainak mennyiségében is megmutatkozik, amely egy év alatt 167%-kal emelkedett, amíg a teljes piac növekedése ebben az időszakban 126% volt. A legtöbb európai országban az AOC elérte a piacvezető pozíciót és néhány országban megdöbbentő 49%-os piaci részesdést tudhat magáénak. 18 országban/régióban az AOC piaci részesedése jelentősen meghaladja a 25%-ot a gaming monitorok területén, tehát minden negyedik értékesített monitor az AOC-tól érkezik.

„A legutóbbi negyedévben értük el a legnagyobb volument, amit valaha gaming monitorokból Európában értékesítettünk, ezért hatalmas köszönetet mondunk a vevőinknek. Az egész világban is ugyanez a trend érvényesül, így a világpiacon is vezető gaming monitor márkává léptünk elő. Hétköznapi AOC Gaming és prémium AGON márkái keretein belül az AOC folyamatosan fejleszti a legmodernebb gaming monitorait és a gaming monitorok területén továbbra is mi vagyunk a vevők első számú választása“ – mondta Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató.

https://leet.hu/?price=&stock=instock&s=geforce&post_type=product

×