Annak ellenére, hogy a PUBG Mobile 177 millió dollárt termelt 2020 decemberében, van egy játék, ami megelőzi.

Akármennyire is furcsa, a mobilszegmens egy töretlenül növekvő szegmens a videojáték-iparban. A legnépszerűbb játékok hatalmas bevételeket termelnek, a növekedés pedig jelentősen hozzájárul a játékipar fejlődéséhez.

2020 decemberében a PUBG Mobile csak a második a bevételek tekintetében.

A SensorTower friss jelentései szerint a híres battle royale játék mobilváltozata 2020 decemberében több mint 177 millió dolláros bevételt generált, ami 7,5 százalékos növekedés 2019 decemberéhez képest. A bevétel nagy részét persze a játék Peacekeeper Elite nevű kínai verziója (másnéven Game for Peace) hozta. A battle royale játék teljes bevételeinek 56 százaléka származik egyébként az ázsiai országokból.

Fontos tudni, hogy a Sensor Tower csak a Google Play Store és az Apple App Store adatait követi nyomon, az egyéb módon befolyó bevételeket nem számolja.

Na, de beszéljünk arról a játékról, amely tavaly decemberben az első helyre került. A legeredményesebb mobiljáték a Tencent kiadásában megjelent Honor of Kings volt. A MOBA játék csak néhány régióban érhető el, például Kínában és Tajvanon, mégis 258 millió dolláros bevételt ért el. Ez 58 százalékos növekedést jelent 2019 decemberéhez képest.

Az öt legnépszerűbb játék között szerepel még a Genshin Impact, a Pokemon Go és a Roblox.

Ami a PUBG Mobile-t illeti, tegnap elindult az 1.2-es frissítés, új játékmódokkal és fegyverekkel. Te tolod még a PUBG Mobile-t?

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×