Végre felpezsdül a középkategória.

Az utóbbi időben több alkalommal láthattuk már az RTX 3060 feltűnését, most pedig végre az Nvidia is bemutatta a legújabb középkategóriás versenyzőt. A zöldek nem titkolt célja, hogy a GTX 1060 tulajdonosokat végre váltásra kényszerítse, hiszen ők is látták, hogy a Steames toplistában előkelő helyen szerepelnek a GTX 1060-asok. Épp ezért egy kedvező árú, mégis erős kártyával rukkoltak elő.

Az RTX 3060 meglepő módon olcsóbb lett elődjénél, ugyanis ameddig az RTX 2060-at 349 dolláros árcédulával mutatták be, addig az RTX 3060 mindössze 329 dollárt kóstál. Azaz nettó 97 ezer forintért már hozzájuthatunk egy új generációs középkategóriás kártyához, ami azért nem rossz ár-érték szempontjából sem.

 

A pénzünkért pedig egy 192 bites, 12 GB-os GDDR6 memóriával megpakolt kártyát kapunk, ami az Nvidia mérései szerint bőven túlteljesíti az RTX 2060-as elődjét. Sajnos a pontos specifikációk egyelőre még hiányosak, ezek pontosítása a jövőben várható.

Az viszont biztos, hogy ez alkalommal nem érkezik referenciamodell, kizárólag egyedi hűtésű kártyák érkeznek majd, a korábban is említett 329 dolláros árcédulától indulva. Az első kártyák február végén fognak a boltok polcaira kerülni, reméljük, ezúttal nagyobb készletekkel készülnek majd.

https://leet.hu/?price=&stock=instock&s=geforce&post_type=product

×