A Razer ismét újít.

Napjainkra a mobiljátékok elképesztő sikereket érnek el, elég ha csak a PUBG Mobile-ra vagy épp a Call of Duty: Mobile-ra gondolunk, amivel naponta milliók töltik aktívan a szabadidejüket. A PC-hez hasonlóan a mobiljátékosok is klánokba szerveződnek és együtt próbálnak szerencsét a többi játékos ellen. Na, itt jön képbe a minőségi gamer fülhallgató ötlete, ami szimplán egy új igényt elégít ki. Ebben is borzasztó erős a Razer legújabb vezeték nélküli fülhallgatója, de vajon hogyan teljesít a hétköznapok során? Esetleg túlteljesíti az Apple AirPods-ait, kedvezőbb áron? Lássuk…

Doboz

Egy szolid, mégis impozáns dobozban érkezik a Razer Hammerhead True Wireless Pro, aminek a neve egyébként hosszabb már nem is lehetne. Ezért inkább nevezzük csak HTW Prónak a jövőben. A dobozon túl pedig más érdekesség is rejlik a felszín alatt.

Szóval, hol is kezdjem? Nem is gondolná az ember, hogy mi mindent rejt az amúgy átlagos dobozka. Kapunk egy Razer feliratú bölcsőt, 6 garnitúra gumiharang, amelyek között különböző méretű és anyagú formákat találunk. Ezen felül kapunk még egy jó minőségű Type-C töltőt, Razer matricákat és egy nagy rakás köszönetnyilvánító levelet, leírást. Tiszta terülj, terülj asztalkám. Karácsonykor nem bont ki ennyi dolgot az ember, de komolyan.

Külső

A fülhallgatók esetén különösen fontos az anyaghasználat, hiszen ezeket a ketyeréket nap mint nap fogdossuk, így bírniuk kell a strapát. A Razer itt nem fukarkodott, a piacon kapható legjobb műanyagokat választották, amitől szimplán élmény hozzányúlni az eszközhöz. A domináns Razer logó jól fest az oldalán, ami pedig a legfontosabb: készülékház nem gyűjti az ujjlenyomatokat, egyszerűen nem látszik rajta a kosz.

Maga a dizájn a már jól ismert AirPods-féle szívószál formulát követi, amit én nem igazán kedvelek, de manapság ez a menő. Annyiban jobb, mint a kisebb, fülkagyló felé építkező típusok, hogy mások is látják, ha valakivel telefonálunk, így nem néznek hülyének. A megfelelő méretű gumiharanggal betonstabilan megmarad a fülben. Akár 4-5 órán keresztül is bírja az akku, bár hozzá kell tenni, hogy nem maximum hangerőn használtam, az ugyanis borzasztó hangos. Fontos, hogy mindenki megtalálja a füléhez illeszkedő méretet. Szerencsére a dobozban minden eszköz a rendelkezésünkre áll.

A bölcső már némileg gyűjti az ujjlenyomatokat, viszont itt is egy kellemes matt borítással találkozunk, amit szintén élvezetes megtapogatni. Azt nem értem, hogy miért nem lehetett egy kicsit kevésbé gömbölyűre faragni a házat, mert így sajnos nem tudjuk állítva lerakni a bölcsőt.

Hangzás

A játék egy dolog, viszont egy fülhallgatót elsődlegesen zenehallgatásra vesznek az emberek. Itt jön képbe az AAC, ami az alacsony késleltetésért felel, illetve kapunk még minősített THX tanúsítványt, ami egyeseknek garancia a minőségre, én viszont szkeptikusabb vagyok annál.

Első körben szokás szerint bejárattuk a fülhallgatót, azaz két töltési cikluson keresztül (~10 óra) különféle műfajú zenéket hallgattunk. Ezt követően pedig már megkaptuk a fülhallgató végső hangképét.

A mai trendekhez hasonlóan természetesen itt is rendelkezésre állak különféle profilok, amelyek teljesen más zenei élményt nyújtanak. Alapból THX módban érkezik, de pillanatok alatt beállíthatja mindenki a számára szimpatikus EQ-t. Aki a kiegyenlített hangokat kedveli, az nyugodt szívvel flaten hagyhatja a csúszkát, sőt a mélyből még vehetünk is el, mert abból bizony van bőven, de szerencsére nem az idegesítő, puffogó fajtából.

Én nem tagadom, kedvelem a basszust, főleg a zenékben, ennek ellenére a magasokat sem vetem meg, ebből egy kicsit eltorzult V alakzat rajzolódik ki a fenti ábra szerint, de itt éreztem otthon magam. Amikor egy számban megszólal a lábdob, az egy külön dimenzióba repít, de a magasok és a közepek is nagyon a helyükön vannak.

Élmény leülni és csak hallgatni.

A középkategóriás termékekhez képest a Razer Hammerhead True Wireless Pro elképesztő erős kihívónak bizonyul, ez leginkább a fülhallgatóból kiáramló hangok direktségéből érződik. Nincs semmiféle fátyol, a 10 mm-es driver tényleg erőn felül teljesít. A basszusok kellemesen, de dominánsan éreztetik folyamatosan a jelenlétüket, egy koncertfelvételt megnézve pedig a karantén alatt is odaképzelhetjük magunkat a helyszínre.

Szoftver

A szoftvere megegyezik a kistestvérével. Egyszerűen kezelhető a rendszer, gyakorlatilag minden apró részletet testre lehet szabni. Kapunk ugyanis mindenféle okos mozgásérzékelő funkciót, ami intelligensen leállítja a zenét, ha letesszük a fülhallgatót. Na, ez néha menet közben is hajlamos bekapcsolni, de szerencsére ki lehetett iktatni. Itt aktiválhatjuk az aktív zajszűrés különböző módjait, na meg persze ki is kapcsolhatjuk az egészet.

A szoftver mutatja még a töltöttségi állapotot, illetve a nekünk tetsző EQ-t is itt tudjuk módosítani. Sőt, volt szerencsém egy szoftverfrissítéshez is, ami elég sokáig tartott (~5-6 perc), de hiba nélkül lezajlott. Amikor pedig játékra kerül a sor, akkor használhatjuk a Gaming módot, ami az alacsony (60 ms-os) késleltetésről gondoskodik.

Hívások

A beépített mikrofonoknak köszönhetően hívásokat is intézhetünk. Aki gyakran telefonál, annak is jól jöhet a HTW Pro, mivel a hangminőség a hívásoknál sem hagy cserben, mellette pedig duál (beam) mikrofont kapunk, aminek hála a hívó fél is remekül hallja a hangunkat. Volt már szerencsém több vezeték nélküli fülhallgatóhoz, amiket a HTW Pro bizony magasan felülreprezentál hívások tekintetében. Itt bizony az AirPods-okhoz képest sincs szégyenkezni valója.

Verdikt

Ha össze akarnám hasonlítani az Apple AirPods-zal, teljesen más kategória a kettő. Már eleve a gumi egy más szint, de a hangok tisztasága, a mélyek teljesen más dimenzióba repítenek, hogy az aktív zajszűrést ne is említsem. Ez ugyebár csak a 100 ezer forint AirPods Pro kiváltsága, ám ehhez sajnos még nem volt szerencsém, így nem tudok véleményt mondani. Ugyanitt megjegyezném, hogy hiába Razer termékről beszélünk, az árcédula inkább a sima AirPods alját súrolja a maga 78 ezer forintjával. Olcsónak semmiképp sem mondanám, de egy közép-felső kategóriás modellről beszélünk. A Razernek ezúttal sikerült beletrafálnia, aki ma egy felső kategóriás fülhallgatóra vágyik, annak mindenképp érdemes számításba vennie a Hammerhead True Wireless Prót, ami egyszerűen nem okoz csalódást semmilyen tekintetben.

Köszönjük a tesztterméket a Razernek és a Kool Things-nek!

A Razer Hammerhead True Wireless Pro már kapható a Leet Webshopban.

Galéria

 

 

Összefoglalás

Minőségi vezeték nélküli gamer fülhallgató – Razer Hammerhead True Wireless Pro teszt


Szerzői értékelés

9

A Razer ezúttal nagyon betalált a Hammerhead True Wireless Próval. Elképesztő hangzás, teljesen testre szabható, és még az árcédula is korrekt. Aki esetleg az Apple féle AirPods-okon gondolkozott, az mindenképp vessen a HTW Próra egy pillantást, nem fogja megbánni. Ezen túl a mobilgamereknek és a magas hangminőség kedvelőinek is bátran ajánljuk, egyedül az árcédula lehet a visszatartó erő, de ez bizony már a közép-felső kategória.

minőségi hangzás

alacsony válaszidő

jó szoftver

remekül használható (duál) mikrofon

aktív zajszűrés

kellemes anyaghasználat

Type-C töltőcsatlakozó

rengeteg extra a dobozban

érintésvezérlés

 

a bölcső kialakítása lehetne jobb

Olvasói értékelés

0

×