A Riot Games lehetséges, hogy idén egy erősebb karakterdrámát mutat majd be a rajongóknak. Viego után a letaszított király felesége is megérkezhet.

A Riot Games a 2021-es szezont egy beszámoló livestreammel kezdte. Miközben élesedett a rangsorolt időszak, a League of Legends tematikájú projektjeik idei terveit vázolták az érdeklődőknek. Kiderült, hogy milyen irányba halad tovább a Wild Rift, betekintést nyerhettünk a TFT és a Legends of Runeterra legújabb bővítéseibe, na meg megnézhettünk egy kisfilmet a LoL legújabb karakteréről, Viegóról.

Ez kifejezetten fontos, ugyanis a szóban forgó filmben felbukkant egy motívum, ami később, az új karakterek bejelentésénél is látható volt. Isolde Viego szerelme és felesége volt, akit egy mérgezett tőr ölt meg, amit ráadásul a letaszított királynak szántak. Viego megpróbálta megmenteni szerelmét, de nem tudta megszerezni időben az ellenszert. Így végig kellett néznie felesége szenvedését és halálát.

Viego beleőrült abba, hogy megpróbálta szerelmét visszahozni az élők közé. Végül Blessed Isles-nél rátalált egy gyógyító hatású vízre. Miután a király elfoglalta a vidéket, Isolde holttestét leöntötte a varázsvízzel. Felesége ugyan feléledt, ám őrületes fájdalmai voltak. Az agónia közepette Viego kardja után nyúlt és átdöfte férje szívét, ezzel pedig egy „szerelemhajtotta-lidérckirállyá” változtatta.

 

Akit a League of Legends játékosai ismernek, már nem az a Viego, aki a halott szerelme után kutatott. Akit irányíthatunk, már a „halott” énje, aki ugyan mindent a szerelme felélesztéséért tesz, ám úgy, hogy Isolde tettére nem emlékszik.

A történetekből nem tudjuk, hogy mi történik Isolde-dal Viego megsebzése után, de gondolhatjuk, hogy nem fekszik csak úgy vissza a koporsójába. A Riot viszont biztosan nem felejt és a livestreamben bemutatott kisfilm alapján akár már idén megtudhatjuk, hogy mi történhetett a letaszított király feleségével.

Az idén érkező új toposnak ugyanis pontosan olyan pecsét van a kedvcsináló képén, mint a Viego-kisfilmben Isolde sírján. Nagyon reméljük, hogy ennek lehetünk szem-és fültanúi 2021-ben, ugyanis ez igazán erős sztorinak hangzik elsőre.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×