Az Activision példáját követve a Riot Games és a Destiny 2-ről ismert Bungie összefogtak a csalószoftver-készítők ellen. Kártérítést követelnek.

Úgy tűnik, hogy komoly csalásellenes összefogással indul az év több fejlesztőnél és kiadónál is. Most a Valorant fejlesztője, a Riot Games, valamint a Destiny 2 fejlesztője, a Bungie közös erővel lépnek fel és indítanak pert csalószoftverek készítői ellen. A keresetet még január 8-án nyújtották be a kaliforniai bíróságon.

Állításuk szerint a GatorCheats mindkét kiadó számára „óriási és helyrehozhatatlan” károkat okozott.

Ha minden igaz, a GatorCheats mögött egy Albuquerque-i lakos, Cameron Santos áll, ő az oldal üzemeltetője. A Bungie és a Riot közös beadványa szerint Santos a közösségi oldalakon árulta szoftverét, és dollár százezreket keresett. A csalóprogramot persze a szokásos módon kell elképzelni: aimbot, wallhack stb.

A GatorCheats persze többek között a Call of Duty: Modern Warfare-hez is készített csalásokat. Az Activision ügyvédei még tavaly májusban keresték meg Santost, aki abbahagyta a CoD csalások értékesítését. A GatorCheats azonban havi és állandó előfizetéseket kínál csalószoftverére, így Santos legalább szeptemberig támogatta a szoftvert. Akkor egy újabb levél érkezett, amely szerint az új ügyfelek számára történő értékesítés leállítása nem elég.

A GatorCheats akkor ígéretet tett arra, hogy soha többé nem készít csalószoftvert az Activision Blizzard termékeihez, a Riot és a Bungie szerint az ő játékaikhoz (Valorant, Destiny 2) viszont továbbra is készültek csalások. Így az oldal továbbra is kárt okoz a játékoknak és a közösségeik.

A kártérítés és a csalószoftverekből származó összes nyereség visszafizetésén túl a stúdiók arra kérik még a bíróságot, hogy tegyenek róla, hogy Santos ne készíthessen több csalást, sőt töröljenek minden eddigi szoftvert, ami fellehető az interneten.

Szerinted sikerrel jár a Riot Games és a Bungie?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×