Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán idén is kihirdették, hogy ki lett az év esportolója. Idén Bereznay Dánielt érte a megtiszteltetés.

Már hatodik éve rendezik meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, mely a sportvilág legnagyobb hazai díjkiosztója. A gálának nem is olyan régóta, tavaly óra van esport kategóriája, aminek első elsője Vizicsacsi lett 2019-ben.

Idén a szakmai testület Bereznay Dánielt választotta a legjobbnak.

Bereznay Dániel lett az Év e-sportolója (Fotó: MSÚSZ/Zsigmond László)

A 19 esztendős Bereznay Dániel már több szezont lehúzott a virtuális Forma 1-ben, elsőre második, majd harmadik helyet szerzett –, az Alfa Romeo pilótájaként ráadásul Kimi Räikkönennel is bulizhatott.

Debütáló évében a Mercedesszel toronymagasan megnyerte a csapatversenyt – egyéniben a második helyen zárta a szezont –, tavaly pedig már az Alfa Romeo színeiben lett harmadik. Mostanság sem unatkozik: koronavírus-járvány ide vagy oda, a Veloce Esports által megrendezett ausztrál és bahreini nagydíjat egyaránt megnyerte, ráadásul valós F1-es versenyzőket is legyőzött ezeken a viadalokon.

„Nagyon megható, hogy immár nem csak magamat képviselem egy kis szobában, hanem egész Magyarországot is. Több mint harmincezer versenyző jelentkezett erre a szezonra, büszke vagyok rá, hogy a legjobb húszban ott lehetek minden évben egyedüli magyarként, és egy Formula–1-es csapat része lehetek” – mondta Dani.

Gratulálunk Daninak az eredményhez és sok sikert kívánunk a jövőben!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×