A Rust véget vetett a Cyberpunk 2077 többhetes pályafutásának a Steam legkelendőbb játékainak listáján.

A Facepunch Studios hétéves survival játéka, a Rust három hellyel menetelt előre, és ezzel el is foglalta az előkelő első helyet a Steam legkelendőbb játékainak heti listáján. A mért időszak 2021. január 20-án ér véget.

A játék értékesítéseinek növekedése valószínűleg az őrületes magas számokat felmutató Twitch streameknek köszönhető. A hirtelen megugró számok oka pedig egy privát szerver, amelyen számos nagy névvel ellátott streamer tűnik fel, többek között Shroud, Pokimane, Sykkuno, Myth és így tovább. Január 3-án több mint egymillió néző szórakozott a Rust streameken.

Tegnap (január 10.) a játék új csúcsot döntött, 240 000 egyidejű játékossal a szerverein.

 

A Rust eredetileg 2013 decemberében lett elérhető, ám ez csak az Early Acces időszakát jelentette. Teljes egészében 2018 februárjában dobta piacra a fejlesztő. Azóta a játék egészséges, 50 000–80 000 napi játékost tart fenn. Eközben a Cyberpunk 2077 két ponttal lejjebb, azaz a harmadik helyre esett, hiszen mind a Rust, mind a CS:GO is megelőzték a nagyágyút.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Cyberpunk továbbra is egy jól eladható és keresett darab, a játék körüli viták ellenére. A fejlesztő CD Projekt RED egyébként jelenleg egy csoportos per előtt áll a játék hibás bevezetése miatt, amelyet a manhattani székhelyű Rosen Ügyvédi Iroda nyújtott be.

Ti kipróbáltátok már ezt a nagyszerű survival játékot? 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×