Egy indiai tévécsatorna a CS:GO karaktermodelljeivel illusztrálta egyik fontos politikai beszámolóját. Ez persze nem ritka Indiában.

Úgy tűnik, hogy az indiai tévécsatornák imádják az videojáték-modelleket használni illusztrációként a különböző műsorokban. A népszerű angol nyelvű hírcsatorna, a Times Now nemrégiben

a Counter-Strike: Global Offensive modelljeit vette elő egy hír kapcsán.

A hír közben látható modellek egyértelműen a CS:GO-ból ismert terroristák, akik segítségével a csatorna azokat a spekulációkat részletezte, melyek szerint terroristák is részt vesznek az Article 370 megszüntetése elleni tiltakozásokban.

Az indiai alkotmány 370. cikkelye különleges státuszt adott Dzsammunak és Kasmírnak, az indiai szubkontinens északi részén található régiónak, amelyet India 1954 és 2019. október 31. között államként igazgatott. A cikkely felhatalmazta őket arra, külön alkotmányt alkossanak, saját zászlóval és autonómiát élvezzenek.

 

Az indiai kormány 2019 augusztusában ellenben visszavonta a 370. cikkelyt, ezzel megszüntetve Dzsammu és Kasmír államnak biztosított különleges státuszt. Ennek eredményeképpen természetesen országszerte megindultak a tiltakozások. A hírcsatorna nemrég felvette annak lehetőségét, hogy a tiltakozásokban külföldiek és „szponzorok” is részt vesznek, vagyis a tiltakozásokat nem önszántukból tartják az emberek.

Ehhez pedig kiváló illusztrációval szolgáltak a CS:GO karakterei.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×