A Microsoft korábbi módszere továbbra is elérhető.

Már lassan 6 éve, hogy a Windows 10 befutott és alaposan meglepett mindenkit. Ezen időszak alatt a Windows 7 támogatási ciklusa a végéhez ért, a Windows 8 és 8.1 pedig sosem bírtak elsöprő népszerűséggel. A Microsoft ez alkalommal viszont úgy döntött, hogy egy ideig nem adnak ki új operációs rendszert, hanem a Windows 10-et fogják folyamatosan frissíteni, modernizálni, az új igényeknek megfelelően.

Az oprendszer-váltás mindig kockázatos, de egyszer úgyis meg kell lépni, főleg ha valaki még esetleg a Windows 7-en ragadt.

Talán az utolsó lehetőség, hogy ingyen váltsunk Win10-re

 

Még korábban volt a Microsoftnak egy akcióterve, aminek keretei között megpróbáltak minél több embert átcsábítani a Windows 10-re. A pláne az egészben az volt, hogy mindezt ingyen biztosították a felhasználók számára,  amennyiben azok rendelkeztek legális Windows 7 vagy Windows 8.1 kulccsal.

Hivatalosan ez az akció 2016. július 29-én véget ért, de úgy tűnik, csak papíron. A felhasználók beszámolói szerint ugyanis még mindig hibátlanul működik a módszer.

A legális kulcsra természetesen még mindig szükségünk lesz,  de ezen kívül nincs semmi egyéb kritérium, azaz egyetlen forintot sem kell kiadnunk az operációs rendszerért.

Így lehet frissíteni:

  1. Először is mentsünk le minden fontos adatunkat a gépről, hogy ne érjen váratlan meglepetés!
  2. Keressük fel a Microsoft Windows 10 letöltőoldalát!
  3. Windows 10-et szeretne telepíteni a PC-jére? szekció alatt válasszuk ki az Eszköz letöltése gombot, majd indítsuk el a programot!
  4. Amikor a rendszer kéri, válassza az Ezt a gépet frissíteni most lehetőséget!
  5. A telepítés befejezése után, automatikusan megkapjuk az aktiválási kódot, amit a Beállítások / Frissítés és Biztonság/ Aktiválás menübe lépve találunk.

Mindössze ennyi és már élvezhetjük is a Windows 10 adta újdonságokat. Érdemes sietni egyébként, mielőtt a Microsoft meggondolja magát és megszüntetik ezt a fajta lehetőséget.

×