Rés volt a védelmi pajzson, most áthatoltak rajta.

Aki gyakran keresgél akciós játékok után, az valószínűleg találkozott már az IsThereAnyDeal weboldallal. Ennek különlegessége, hogy a szürkeimportos akciókeresőkkel ellentétben csak kizárólag hivatalos viszonteladókkal dolgozik. Ez alkalommal viszont nem a remek akcióktól volt hangos az IsThereAnyDeal oldala, ugyanis pár hacker sikerrel törte fel az oldal védelmi mechanizmusát.

Az IsThereAnyDeal fejlesztői szerint bár kellemetlen a történet, de szerencsére az oldalhoz kapcsolható Steames fiókok biztonságban vannak. A hackerek egyedül a kívánságlistákat, és az e-mail címeket tudták kinyerni egy biztonsági résnek köszönhetően.

„Szerencsétlenségünkre a hiba egy nagyon régi kódban volt, amivel a Steames bejelentkezéseket kezeltük. Korábban nem történt még hasonló, ez volt az első eset, hogy valaki kihasználta volna a rést” –nyilatkoztak a fejlesztők.

Mindezen túl a fejlesztők jelenleg is belépőrendszert vizsgálják, továbbá egy két lépcsős azonosító beépítésén munkálkodnak, hogy ezzel is nagyobb biztonságot tudjanak garantálni a felhasználóiknak.

×