Felröppent a hír, hogy egy Microsoft megállapodás miatt kell még mindig elemessé tenni az Xbox kontrollereit. Megcáfolták.

Egy régi-régi vita indult el újra, miután felröppent a hír, hogy a Microsoft megállapodásban áll egy elemgyártó céggel, ami arra kényszeríti, hogy az Xbox kontrollerek elemmel működjenek, akkumulátor helyett. Több oldalon megjelent a hír, hogy a Duracell régen egy olyan megállapodást kötött az Xbox gyártójával, ami miatt kénytelen AA elemeket használni a kontrollerekhez. A híresztelést a Duracell marketing menedzsere, Luke Anderson indította el, aki a Stealth Optional blognak adott interjúban a következőket mondta:

„Mindig is fennállt a partnerség a Duracell és az Xbox között … ez egy állandó megállapodás. Mi szállítjuk az Xbox konzol akkumulátorait és a kontrollerek elemeit is. Szerintem ez a megállapodás még mindig sokáig élni fog” – mondta.

Természetesen ezek után rögtön felröppentek a hírek, hogy eme megállapodás miatt kell még mindig elemmel használnunk az Xbox kontrollereket, akkumulátor helyett. A játékosok közt régóta vitatéma, hogy a PlayStation tölthető kontrollere a jobb megoldás, vagy az Xbox elemes módszere.

Nos, a helyzet az, hogy a hírt kicsit pontosítanunk kell. Bár igaz, hogy az Xbox valóban Duracell elemeket használ a vezérlőkhöz és az is, hogy a két márka együtt jelent meg a Duracell marketing-anyagaiban. Bár a hírek azt akarják sugallni, hogy a Duracell megállapodás miatt az Xboxot arra kényszerítették, hogy mindenképpen elemeket használjon a kontrollerek működésére, nem ez a helyzet.

 

Egy tavalyi interjúban, a Microsoft régi munkatársa, Jason Ronald azt mondta, hogy az Xbox maga döntött úgy, hogy ismét AA elemeket használ az Xbox Series S / X vezérlőiben, miközben versenytársai újratölthető akkumulátorokat használnak.

„Van egy erős tábor, mely AA elemeket szeretne a kontrollerbe” – mondta.

Egyszerűen fogalmazva tehát még mindig nagyon sokan vannak, akik szeretik, hogy elemmel működik a kontroller, emiatt döntött így a Microsoft. Az elemek bár rövid élettartamúak, könnyen cserélhetők, és nem csökken idővel a teljesítményük, mint a beépített akkumulátoroké. Nemrég a Microsoft is kiadott egy nyilatkozatot az Eurogamer számára, miszerint a az elemhasználat az ügyfelek érdekét szolgálta.

„Szándékosan kínálunk a fogyasztóknak választási lehetőséget az Xbox vezeték nélküli kontrollereink szokásos akkumulátor-megoldásaiban” – mondta a Microsoft szóvivője az Eurogamernek. „Ez magában foglal bármilyen márkájú AA elemet, az Xbox újratölthető akkumulátorait, partnereink töltési megoldásait vagy egy USB-C kábelt, amely a vezérlőt működteti, ha a konzolhoz vagy a számítógéphez csatlakozik.”

Nem annyire kényszeríti tehát a Duracell a céget, hogy elemes legyen a kontroller. Ez egy döntés – állítja a Microsoft.

×