A Facebook hamarosan nagy változásokat vezet be a Facebook-oldalak tekintetében. Nem az fog számítani, hogy hányan lájkolták…

A Facebook valójában már bő féléve teszteli a hamarosan bevezetésre kerülő változásokat a Facebook-oldalakon. Itt azokra az oldalakra kell gondolni, melyek nem személyes profilok, tehát nem bejelölni kell őket, hanem lájkolni (tetszikelni/kedvelni). Biztos ti is naponta kaptok olyan értesítést, hogy ismerősötök megkér, hogy lájkolj egy bizonyos oldalt, ám valójában nem vagytok kíváncsiak a tartalomra. A követést a lájktól függetlenül ki is lehet kapcsolni, amivel sokan élnek is.

A Facebook szerint éppen ezért ezen oldalak népszerűsége a a tetszik/kedvelés alapján már nem mérhető.

Mára a népszerűséget az határozza meg, hogy valójában hányan követik az oldalt és hányan kíváncsiak a tartalomra a hírfolyamukban. Hamarosan tehát a tetszik helyett a követők számát lehet majd látni az oldalakon.

Ez az oldalak üzemeltetői számára is fontos lesz, hiszen pontosabb képet kapnak majd arról, hogy hányan kíváncsiak az oldalra, illetve hány emberhez jutnak el a bejegyzések. A dizájnváltással az oldalakról el is tűnik a Tetszik gomb.

Oldalak is kapnak hírfolyamot

A másik nagyon fontos oldalakat érintő változás, hogy az oldalak is kapnak hírfolyamot. Igen, be lehet követni más oldalakat oldalakkal. Ha egy általunk kedvelt oldal például kommentet ír, azt az első helyen látjuk.

Kérdezz-felelek

Hasonlóan nagy újdonság a kérdezz-felelek funkció, ami olyan, mint amit Instagram sztoriknál már láthattunk. Itt az oldal követői tehetnek fel kérdéseket az oldalnak.

Ezeken kívül természetesen az oldalak kezelői jobb lehetőségeket kapnak a moderálásra, a oldalkezelők szerepköreinek beállítására, egyáltalán arra, hogy biztonságosabban használják az oldalakat.

Neked van valamilyen követhető Facebook oldalad?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×