Örülhetnek a League of Legends rajongók, pénteken ugyanis felvázolja a 2021-es terveket a Riot Games. Temérdek újdonságról kerül majd le a lepel.

Minden évben képes meglepni minket a Riot Games. A kiadóra 2019 óta figyelünk a leginkább, abban az évben ünnepelték ugyanis a League of Legends 10. évfordulóját. Akkoriban még a rajongók azon nevettek, hogy a LoL az egyetlen játék a cég portfóliójában, mégis többesszámban beszélnek a játékokról a cégnévben. Ezt valószínűleg az első évtized során rendesen meg is unta a kiadó, s egyből be is jelentettek egy rahedli játékot, amit a közelgő években terveztek élesíteni.

A VALORANT például tavaly tavasszal került béta stádiumba, s ezt követően alig 3 hónappal már az éles megjelenés is megtörtént. A játék most készül a második epizód megjelenésére, amivel új játszható ügynök, valamint temérdek egyéb érdekesség kerül majd a játékba.

Több cím ide, vagy oda, a Riot Games legfőbb protezsáltja 2021-ben is a League of Legends lesz.

Már csak azért is biztosak vagyunk ebben, mert ennek a játéknak a mondaköre köré épül a legtöbb egyéb játék a Valoranton kívül. Sőt mi több, decemberben az is kiderült, hogy idén belefog a Riot egy Runeterra területein játszódó MMORPG fejlesztésébe is. (Bár azért valahol legbelül igencsak reménykedünk abban, hogy már évek óta készül, így nem kell 5-10 évet várni az első játékmenet-bemutatóra…)

A LoL a világ egyik legismertebb és legnézettebb esportjátéka. A héten megjelent a 11.1-es rendszerfrissítés, ami hivatalosan is a rangsorolt idény első játékterét biztosítja. Több tárgy és karakter is módosult, az első Ranked meccsek előtt tehát azt ajánljuk, hogy azért pár normál keretein belül mindenki szokjon hozzá az új rendhez. S ha már rangsorolt idény, a profik is gőzerővel készülnek már a ligák startjára. Két hét múlva már az összes komolyabb bajnokság tavaszi szezonja zajlani fog, beleértve a számunkra leginkább releváns LEC-t is.

A LoL jövője

Természetesen az eddig felsoroltak nem létezhetnének hétköznapi játékosok nélkül. A játékot két hetente frissíti a kiadó, hogy a rajongók ne fásuljanak bele a monotonitásba. Egy év hosszú idő, a Riot Games-nek viszont már most stabil elképzelése van arról, hogy mit szeretne kihozni a League of Legends világából 2021-ben. Ezt pedig nem restek vázolni a játékosoknak. Január 8-án (pénteken) egy livestream keretein belül fogják a fejlesztők elmondani, hogy mire is lehet majd idén számítani tőlük. Terítéken lesz a Teamfight Tactics, a Legends of Runeterra, természetesen szó esik a League of Legends-ről is, na meg remélhetőleg a Riot Forge projektekről is beszélnek majd pár szót. S ne feledjük az újonnan megjelent mobilos applikációt sem, a Wild Riftet, ami már most hatalmas játékosbázissal rendelkezik, holott alig pár hete érhető el.

 

A streamet reklámozó videó végére egy érdekes néhány másodperces filmet is pakolt a Riot Games. Senna látható benne, aki felfigyel valami vészjóslóra. A közben elhangzó szavakból arra következtetünk, hogy a készülő Ruined King játékot, vagy a karakter League of Legends-be történő debütálását vezeti ezzel fel a kiadó.

Egy biztos, érdemes lesz becsatlakozni holnap a streambe, aki teheti semmiképpen se hagyja ki!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×