Egy soha nem látott Tomb Raider címet fedeztek fel az internet mélyén, ami tulajdonképpen egy feldolgozás. Most le is lehet tölteni.

Letölthető és viszonylag egyszerűen játszható egy játék, melyet tulajdonképpen 14 éve készítettek, majd elvetettek. A most előkerült projekt az eredeti Tomb Raider remake változata, melyet a Core Design fejlesztett, Tomb Raider: 10th Anniversary címmel, még 2006-ban.

Abban az időben az Eidos a Tomb Raiderre támaszkodott, hogy elérje céljait, a Core Design azonban küszködött a fennmaradással. Elterjedt a pletyka, hogy az Eidos bezárja a stúdiót, hogy csökkentse a költségeket. A csapat mentőövként azzal rukkolt elő, hogy megcsinálják a Tomb Raider remake változatát saját motorjukon, ám az Eidos nem volt elragadtatva.

Az SCi Entertainment végül eldobta a Core Design feldolgozását, helyette a Crystal Dynamics ért révbe a Tomb Raider: Anniversary címmel.

Ezzel tragikus véget ért a projekt, főleg, hogy a játék már majdnem kész volt.

Most viszont a Tomb Raider: 10th Anniversary újjáéledhet, hiszen letölthető lett az interneten. Egyébként a játék törlése előtt a fejlesztők a cím modelljeit és textúráit újra átalakították, hogy egy Indiana Jones játék legyen belőle. Szóval tulajdonképpen ez egy elveszett Tom Raider, Indiana Jones remake.

 

Ahogy az a videóból is látszik, néhol hiányoznak a textúrák, de a játék összességében nagyon jól néz ki. Lara klasszikus öltözékében látható többek között Peruban és Görögországban. Aki nem szereti annyira az újabb Tomb Raider játékokat, az szívesen nyúl vissza a klasszikus címekhez, amire most ismét lehetőség van.

A Tomb Raider: 10th Anniversary letölthető az internetes archívumból.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×