A Mojang Studios bejelentette, hogy az AR mobiljáték, a Minecraft Earth a jelenlegi globális helyzet miatt leáll.

A Mojang Studios kezdetben nagy reményekkel indította újtára a Minecraft Earth AR mobiljátékot. A Pokémon GO sikere bizonyította, hogy az ilyen típusú AR játékokra van igény, az egyébként is népszerű Minecraft és a benne rejlő lehetőségek pedig elméletben garantálták a sikert. Arra talán viszont senki nem számított, hogy a világ váratlanul átalakul és a korábbi trendek megváltoznak.

A stúdió most nehéz döntést hozott meg, de a jelenleg zajló koronavírus-járvány szinte lehetetlenné tette a Minecraft Earth működését. A játékhoz ugyanis ki kell mozdulni, ami mondanunk sem kell, most nem éppen opció. Az erőforrásaikat inkább másra összpontosítják – írták egy blogbejegyzésben.

Az AR Minecraft Earth 2021. június 30-án leáll.

A Minecraft Earth mobiljátékot először 2019 májusában jelentették be, olyan funkciókkal, melyek elsőre a Pokemon GO AR játékára emlékeztettek. A fejlesztők azt ígérték, hogy a játékosok valós helyszíneken virtuális struktúrákat építhetnek, illetve gyűjtögethetnek. A Sensor Tower adatai szerint a 2019 októberében indult early access az első héten majdnem 2,5 millió letöltést ért el.

A leállás azt jelenti, hogy törlik minden játékos adatát, a játékot egyáltalán nem lehet majd letölteni és játszani.

Kicsit furcsa, hogy a Minecraft Earth nem tudott otthon is játszhatóvá válni, mint a Pokemon GO. Persze közben arra is kíváncsi lennék, hogy helyette a stúdió most mire fordítja az erőforrásait.

A Minecraft Earth 2021. június 30-ig érhető el Android és iOS eszközökön.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×