A Minecraft gyémánt csákánya például 5 milliárd angol fontot ér a való életben elemzők szerint. Ez még csak a kezdet.

Megtalálod a ládát a barlangban, kinyitod a titkos ajtót, legyőződ a legnagyobb ellenségeket és kiváló lootot szerzel a játékokban. Ha ügyes vagy, a jutalom nem marad el. Abba viszont talán kevesen gondolunk bele, hogy könnyen milliomosok, sőt milliárdosok lehetnénk, ha a játékban szerezhető tárgyakhoz a való életben is hozzájuthatnánk.

Egy tanulmány megmutatja, hogy mennyit érnek a játékok elemei a való életben.

 

 

Természetesen a tanulmányt készítő csapat nem gyártotta le a való életben a legérdekesebb és legikonikusabb videojáték itemeket, de megkérték az H&T Pawnbrokers értékbecslőit, hogy mérjék fel, mi mennyit érne a valóságban. Az ismert holmikat az alábbi képen látjátok, természetesen angol és amerikai pénznemben. Itt szerepelnek olyan összegek, melyeket átváltani sem érdekes.

A Minecraft gyémánt csákánya például 5 milliárd fontot ér, ami magyar forintban 1 979 588 573 500.

„A csákány súlya becslések szerint 1167 kg, a valaha kibányászott legnagyobb gyémánt” – tette hozzá a tanulmány.

Hasonlóan sokat ér a gyűrű, amit Sonic gyűjt a világában. Vannak persze nagyon olcsó termék is. Egy doboz, amiben a Metal Gear Solidban el lehet bújni, csupán nagyjából 244 forint, míg a Mario Kart banánja csak 7 forintot ér.

Persze valójában a videojátékokban szerzett jutalmak és elemek nem mindig pénzben mérhetők. A játékosok számára sokkal inkább eszmei értékük van, hiszen néha rengeteg küzdelem, idő és energia, míg megszerezzük a legritkább eszközöket.

Számodra milyen in-game holmi ér a legtöbbet?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×