Kiváló évet zárt a Sony, már ha azt nézzük, hogy minden legyártott PS5-öt szinte azonnal értékesítettek. Most egy játékon kereshettek volna milliókat…

A PlayStation 5 megjelenésével ismét emelkedtek a játékárak. Már lehet olyan címekkel találkozni, amikért a Sony 30 ezer forintot, vagy többet is elkér a Store-on keresztül. Számomra még mindig talány, hogy miért lettek drágábbak a digitális játékok a fizikai kiadásoknál, de ebben az esetben nem is ez a lényeg. Az új játékok kifejezetten drágák, a kiegészítők árai pedig szintén az egekbe repültek.

S ha már égberepülésről beszélünk, érdemes szót ejteni a PlayStation Store egy röhejes, ámde hajmeresztő hibájáról.

 

A napokban egyre többen kezdték jelenteni, hogy valami nincs rendben a platformmal. Az új PS Plus ingyenes címek megjelenésével porszem került a gépezetbe. Az egyik ingyenes játékot nemhogy ingyen, hanem több millió forintért (3,9 millió forint) kezdte kínálni a Store.

A fenti Twitter posztból is jól látszik, hogy az ingyenes játéknak szánt GreedFall hirtelen 10 ezer fontos árcédulát kapott. A kellemetlen rendszerhiba pedig nem vizuális bug volt, tényleg ennyiért kínálta a Store a játékot.

Szerencsére a Sony azóta már rárepült a hibára és jó eséllyel minden régióban javította a hibát.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×