A Twitchen valamiért ismét felkapott lett a Rust, ami ennek köszönhetően több játékost vonzott be, mint valaha.

A Rust kétségkívül az egyik legjobb cím azon játékok sorában, ahol a túlélés a cél. A játék eredetileg 2018 februárjában jelent meg, a Steamen pedig összességében nagyon elégedettek vele a játékosok. Persze a cím korábban is sikeres volt, ám a közelmúltban igen népszerű streamerek is felkapták a Twitchen.

Ez ahhoz vezetett, hogy a Rust elérte eddigi legnagyobb egyidejű játékosszámát.

Egyészen pontosan a játékkal az elmúlt 24 órában egyidőben 134 483 játékos játszott, a SteamDB adatai szerint. Ez a szám persze nem sokkal több, mint az átlagos számok, hiszen 2020-ban a napi csúcs 70 és 100 ezer játékos között mozgott. Tavaly áprilisban elérte a 125 ezret is. Ennek ellenére lenyűgöző látni, hogy egy több éves játék, a streamereknek köszönhetően új rekordokat ér el.

Ez is bizonyítja, hogy milyen sokat számít egy játék esetében, hogy ki játszik vele és hol. Ha egy híres streamer, például Shroud vagy Pokimane játszik egy játékkal, akkor szinte garantált a siker. Gondoljunk csak az Among Us sikereire.

Ha nem a játékosszámot nézzük, hanem a nézettséget, a Rust csillagászati magaslatokba emelkedett. Elérte az 1 millió nézőt is, miközben az elmúlt hónapokban általában 100 ezer alatt volt a nézettség. Természetesen ahogy említettük, ez a steamerek csoportjának köszönhető, akik több esetben együtt játszanak. A múlt hónapban az Offline TV friss Rust szervert hozott létre, ahová becsatlakozhatnak a streamerek.

A játék egyébként a Steamen most 33 százalékos kedvezménnyel kapható.

Neked hogy tetszik a Rust?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×