Egy jó egérpad, mellényúlások nélkül.

Egyszer mindenkinél eljön az idő, amikor elkezd kacsintgatni a kicsit komolyabb perifériák iránt. Egy minőségi egér mellé pedig egy jó pad is dukál. Persze lehet jó ár/érték arányú egérpadokat olcsón is szerezni, viszont, ha valaki a prémium minőségre vágyik, akkor nem a 2-3 ezer szekcióban fogja megtalálni élete egérpadját.

De mitől különb egy minőségi egérpad?

Nos, elsőként a felső részt kell szemlélnünk, itt nyilván a tartóság is fontos szempont, az elsődleges viszont mégis a pad gyorsasága. Itt jön elő az emberek személyes preferenciái, de általánosságban az esportolók a gyorsabb padokat kedvelik, ezen ugyanis könnyebben siklik az egér, ami játék közben bizony jól jöhet. Ennek köszönhetően alacsonyabb érzékenység mellett is száguldhatunk a pályán. Ebben borzasztó erősek a QcK egyedi kiadásai, mint például a Cyberpunk 2077 Edition, ami kifejezetten L-es méretben érkezik, azaz 450 x 400 mm-en gazdálkodhatunk a hellyel. A többi egyedi QcK kiadású padhoz hasonlóan a Cyberpunk 2077 Edition is borzasztó gyors padnak számít. Épp ezért elképesztő kedvelt a gamerek körében.

Egy másik fontos tényező a padok alsó része, ami a stabilitásért felel. Aki használt már olcsóbb egérpadot, az tudja, hogy milyen zavaró, amikor a padunk folyamatosan mozog. A SteelSeries épp ezért különleges csúszásgátló bevonattal gondoskodott arról, hogy még a legfényesebbre kopott íróasztalokon is jól feküdjön a Cyberpunk 2077 Edition.

 

Amennyiben pedig megtörténne a tragédia és ráborulna valami üdítő féleség a kedvencünkre, akkor sincs probléma, ugyanis egyszerű nedvestörlővel könnyen tisztítható, de a makacsabb szennyeződések esetén akár a mosógépbe is betehetjük egy kímélőprogramra a gyártó ajánlásának megfelelően.

Utálom a Cyberpunkot, mi van még?

Szó se róla, nem vagyunk egyformák. Akinek nem jön be a Cyberpunk verzió, az nézzen szét a korábbi QcK+ limitált szériái között. Kapható még PUBG Miramar és Erangel, CS:GO Howl és standard SteelSeries Limited mintázat formájában. A nevükkel ellentétben viszont több különbség is felmerül.

Egyrészt hiába beszélünk minden esetben limitált kiadásról, az egérpadok mégsem ugyanolyan felszínnel érkeznek. Itt nem minőségbeli különbségekről van szó, hanem az egérpad sebességéről. Aki a lehető leggyorsabb padot keresi, annak a varratlan szélű PUBG verziókat ajánljuk, ezek felszíne megegyezik ugyanis a Cyberpunk verzióval, viszont cserébe 2 mm helyett 4 mm vastagok, ami azért nem jön rosszul, már csak tartósság szempontjából sem.

Aki pedig még hosszabb távra tervez (5+ év), az a varrott szélű darabok között nézelődjön, azaz marad a QcK+ Limited, illetve a Howl Edition. Ezek egyforma gyorsak, csupán egy hajszállal maradnak el a varratlan szélű társaikhoz képest.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×