Úton a Rocket Lake.

Utoljára tavaly novemberben érkezett egy masszívabb szivárgás, amiben lelepleződött az Intel új generációra vonatkozó terve. Ekkor mindössze annyit tudtunk meg, hogy valamikor 2021 első negyedévében fog debütálni a 11. generáció, vagyis a Rocket Lake platform.

Ezúttal nem várt helyről érkezett a megerősítés, ugyanis maga az MSI árulta el, hogy mikor is érkeznek valójában az Intel új generációs képviselői.

„A 11. generációs Intel CPU-k a tervek szerint március végén fognak megjelenni.”

Áll az MSI Innovációs ügyfélközpont válaszában. Sőt, elárulták azt is, hogy a korábbi H410, B460, Z490 lapok támogatni fogják az Intel új Rocket Lake platformját, így ezúttal kivételesen nem kell majd egyből új alaplapért rohannia a vásárlóknak.

A kérdés csupán, hogy milyen teljesítményt tudnak majd felmutatni a Rocket Lake platform képviselői. Az előzetes jelentések alapján egyelőre eléggé vegyes az Intel jövőképe. Az architektúraváltás viszont ezúttal az IPC növekedését is eredményezte, ám a többszálas teljesítmény egyelőre megkérdőjelezhető, legalábbis a CPU-Z jelenlegi benchmarkja alapján. A biztosabb eredményekig márciusig várnunk kell…

Nemrég érkezett:

Öröm és csalódás egyszerre – Kiszivárgott egy Core i9-11900K benchmark

×