Beszéljenek a számok.

Beköszöntött 2021, bármennyire is furcsa leírni még ezt így az év elején. Ennek örömére viszont eredményt hirdethetünk a Twitch statisztikáinak köszönhetően, hogy mégis kik voltak 2020 legnézettebb streamerei, ezúttal nemzetközi szinteken.

A magyar ranglistához hasonlóan ezúttal is a képernyők előtt töltött idő alapján vizsgáltuk meg a versenyzőket. Ez az érték gyakorlatilag azt az értéket mutatja meg, hogy mennyi időt töltöttek az emberek az adott streamer csatornája előtt, azaz beleszámít a nézőszám és a streammel töltött idő egyaránt.

Top 5+1 streamer

  1. xQcOW – 127,3 millió óra
  2. Gaules – 117,6 millió óra
  3. summit1g – 100,4 millió óra
  4. ESL_CSGO – 76 millió óra
  5. NIKMERCS – 67,8 millió óra
  6. loltyler1 – 53,1 millió óra

A toplistába végül Tyler1-t is bevettük, ugyanis az ESL_CSGO csatornája az egyedüli, amit nem egy streamer, hanem egy profi csapat kezeli. Ennek megfelelően úgy gondoltuk, a League of Legends-ből ismert Tyler1 megérdemli az ötödik helyezést, ha már külön egyénekről van szó esetünkben.

Valószínűleg sokaknak feltűnt, hogy ezúttal kimaradt Ninja, shroud vagy épp Tfue a listáról. Nos, ez nem véletlen, ugyanis időközben Ninja és shroud fogták magukat és a Mixerhez igazoltak, aminek köszönhetően szinte azonnal kiestek a versenyből. Mindeközben a Fortnite és a battle royale játékok népszerűsége is alább hagyott, ami szintén nem kedvezett az említett streamereknek. Ennek köszönhető, hogy amíg tavaly Tfue volt a második legnagyobb név a Twitch-en, addig idén már csak a 12. helyezést tudta elhozni.

A magyar felmenőkkel rendelkező Félix „xQc” Lengyel minden eddiginél nagyobb mérföldkövet hagyott maga mögött. Az egykori profi Overwatch játékos idén több mint 350 játékot próbált ki, továbbá a nézőivel is minden eddiginél több időt töltött a „Just chatting” szekcióban. A második helyezést a 37 éves ex-profi játékos, Gaules hozta el, akit a brazil Counter-Strike közösség egyszerűen imád.

Summit1g pedig továbbra is folyamatosan ott van az élmezőnyben, sőt javított is, ugyanis tavaly még az 5. volt, idén pedig már a 3. legnagyobb névként üdvözölhetjük a Twitch platformján. Idén az Escape from Tarkov, a GTA V és a Valorant között ingázott leginkább.

Őt követi NICKMERCS, aki korábban youtuberként volt ismert, ám főállású streamernek állt. A csatornáján főként Call of Duty, illetve Fortnite tartalmakkal találkozhattak a nézők.  Az ötödik helyen pedig Tyler1 áll, aki a streamjei 99 százalékában League of Legends-ezik. Ezzel együtt talán nem túlzás azt állítani, hogy a LoL legnagyobb trollja is egyben.

A legtöbb követővel rendelkezők

  1. Ninja – 16,5 millió fő
  2. Tfue – 9,8 millió fő
  3. shroud – 8.7 millió fő
  4. Rubius 7,6 millió fő
  5. xQcOW – 7,2 millió fő

A listát továbbra is magasan vezeti Ninja több, mint 16 millió fővel, őt követi Tfue 9,8 millió követővel, shroud pedig mintegy 8,7 millió követőbázissal rendelkezik. Rubius áll a negyedik helyen a versenyben, 7,6 millió fővel, 2020 legnézettebb streamere pedig az 5. helyen áll 7,2 millió fővel.

A teljes listát erre találjátok

Ezt láttad már?

Őket néztük a legtöbbet! – 2020 legnézettebb magyar Twitch streamerei

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×