Shannon Loftis, a játékot fejlesztő World’s Edge vezető menedzsere évértékelő összegzésében adott hírt a széria legújabb részéről.

2020 igazán csendesre sikeredett az Age of Empires 4 szempontjából. A sikerjáték legújabb részéről először a 2019-es E3 során hallottunk, azóta azonban szinte semmi hír nem érkezett róla.

 

Ez persze leginkább 2020 viszontagságos állapotainak köszönhető, a videojáték iparág sok más játéka mellett az AoE 4 is nagyobb csúszást szedett össze.

Jó hír azonban, hogy a játék vezető menedzsere most elárulta, az Age of Empires 4 már játszható állapotban van.

„Nem azért mondom, hogy mindenki ránk irigykedjen, de mostanra már napi szinten játszunk az Age of Empires 4. részével. Az RTS játékok fejlesztése egyébként igazán érdekes terep. Egyrészt sokáig tart az önálló részek összecsiszolása (mesterséges intelligencia, gazdaság, szimuláció, renderelés, stb), de amikor megvan, egyszer csak ott van előtted a kész játék. Amire persze még bőven ráfér a javítgatás, hiszen ott vannak a bugok és a balansz kérdések. De a játék magja már készen áll a megjelenésre. És a legjobb az egészben, hogy ez a rész is hozza az igazi Age of Empires érzést!”

Shannon Loftis a további ügymenet pontos terveibe, így a megjelenési dátumba se engedett bővebb betekintést, egyelőre érjük be ennyivel. Az Age of Empires 4 már játszható állapotban van, és minden a legnagyobb rendben halad a projekt körül!

Alig várjuk, hogy mi is kipróbálhassuk, reményeink szerint már 2021-ben!

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×