Brutálisan megugrottak a számok, berobbant a toplista élmezőnyébe a VALORANT és a Warzone, letaszították 2019-es trónjáról a LoL-t. Avagy a Twitch nézőszámainak elemzése 2020-ból.

Nagyot fordult a világ 2020-ban, a változások pedig a gamer világot sem kímélték. Azt a számok ismerete nélkül is borítékolni lehetett, hogy a Twitch nézettségek az egekbe szüknek majd, hiszen a kijárási korlátozások értelmében garantáltan mindenki több időt töltött otthon, mint 2019-ben. Az viszont már más kérdés, hogy az egyes játékok hogyan tudták meglovagolni ezt a szerencsétlen helyzetet, ami a közvetítéseknek igazából a nagy lehetőségek éve volt.

Amellett tehát, hogy brutálisan megugrottak a számok,

berobbant a toplista élmezőnyébe a VALORANT és a Warzone, letaszították 2019-es trónjáról a Fortnite-ot.

2020 legnézettebb Twitch játékai

A 2020-as toplista élén ezúttal a Just Chatting végzett, a tavalyi győztes LoL-t visszaküldte a második helyre. Természetesen így a Fortnite is visszacsúszott egy helyet, de összességében többet is vesztett ennél. Az Epic Games sikerjátéka ugyanis nem tudta meglovagolni a 2020-as lehetőségeket, 2019-hez képest alig nőttek számaik. Ezzel szemben a LoL majdnem másfélszer annyi nézőt vonzott be 2020-ban, mint egy évvel korábban. A rengeteg elmaradt Fortnite rendezvény tehát megtette „negatív” hatását a számokra, míg a 2020-ban is megrendezett LoL VB alaposan bevonzotta a nézőket.

Új névként bukkant fel a 2020-as Top10-ben a VALORANT és a Warzone, melyek meg sem álltak az 5. illetve 6. helyig. Tavaly szintén hiányzott az élmezőnyből a Minecraft, de az online oktatás évében, amikor a fiatalok otthon töltötték napjaikat, az itteni nézettség is nagyot ugrott.

A 3 új név persze együtt jár azzal, hogy 3 játék kiszoruljon a tavalyi Top 10-hez képest. Ezúttal az Apex Legends, az Overwatch és a Hearthstone látta kárát az új feltörekvők sikereinek.

Íme emlékeztetőül a 2019-es lista:

És hol van a Cyberpunk 2077?

Kései megjelenése miatt 2020-ban egyelőre csak a 38. helyet érte el, de a streamelt órák és a megtekintések aránya sem mutat túl biztató adatokat. Míg a Just Chatting 70-es, a LoL pedig 40-es aránnyal rendelkezik, a Cyberpunk streameknél csak 26-szor több a nézett órák száma, mint a streamelt óráké.

Ez persze több dolgot is jelent. Egyrészt, hogy rengetegen streamelik a játékot akár minimális, esetleg 0 nézővel is. Másrészt viszont azt is jelenti, hogy a nézett streamerek adásait sem nézik annyian a Cyberpunk 2077 alatt, mint más csatornák magas nézettségű adásait. Úgy tűnik ez tényleg egy olyan játék, amit inkább mindenki játszani szeretne, nem pedig nézni.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×