28 év után végre nyilvánosságra került egy Game Boy kiegészítő, melyet nagyon tudtunk volna díjazni anno. Kár hogy sosem jelent meg.

A Nintendo Game Boy nem csak egy klasszikus hordozható játékkonzol, de sokak számára a videojátékok legfényesebb korszaka. Főleg a Game Boy Color megjelenése után láttuk, hogy a legjobb játékélményt valóban magunkkal lehet vinni bárhová. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy létezett egy kiegészítő, mely sosem látta meg a napvilágot, legalábbis mostanáig.

28 év után derült fény a Game Boy billentyűzetre.

Nemrég a DidYouKnowGaming? egy olyan videót tett közzé, melyben a 30 éve megjelent Game Boy történetének bemutatása mellett felfedték a soha ki nem adott kiegészítőt. A WorkBoy nevű plug-in billentyűzet olyan tartozék a konzolhoz, mely eredetileg 28 évvel ezelőtt készült.

A WorkBoy, mint tudjuk sajnos sohasem került piacra, hogy pontosan miért, arról már az amerikai tervezők mesélnek a videóban. Jelenleg egy-két prototípus létezik belőle, melyek ma is teljesen jól működnek.

Mi a WokBoy?

 

Nos, a különleges kiegészítő nem csak egy billentyűzet, hanem egy olyan eszköz, mely gyakorlatilag egy hordozható számítógéppé varázsolta volna a Game Boyt. Ez nem csak gyerekeknek, de a felnőtteknek is előnyökkel járt volna. Az eszköz mellé ugyanis olyan programok készültek, mint a napló, naptár, címek, telefonszámok stb. Hasznos lett volna tehát üzletemberek tevékenységéhez is, akik sokat utaznak. Az 1992 végére vagy 1993-ra tervezett kiadása soha nem valósult meg.

A történelem egy igen klassz darabja végül nem jutott le hozzánk, de jó tudni, hogy milyen sok felhasználási területet terveztek a Game Boy-nak.

Szerinted hasznos lett volna a Game Boy billentyűzet?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×