Izgalmas hírek a Sony háza-tájáról.

Az Nvidia új generációs videókártyáihoz hasonlóan a Sony next-gen konzoljáért is meg kellett küzdeni, a japánok ugyanis szintén gyártási problémákkal küszködtek. Ennek ellenére egyetlen hónap alatt 3,4 millió darab PlayStation 5 talált gazdára a legújabb sajtóértesülések szerint.

Ezzel az eredménnyel a Sony új konzolja megelőzte a PS4, az Xbox One, de még a Nintendo Switch eladásait is az első hónapra vetítve. Ráadásul ez még csak a kezdet, a Sony ugyanis azt tűzte ki célul, hogy 2021-ben nem kevesebb, mint 18 millió példányt kívánnak értékesíteni. Nos, az első hetek után ez a cél nem is tűnik annyira elérhetetlennek.

Bár némileg elmaradnak a Microsoft eredményei, de azért az új Xboxok sem szerepeltek rosszul. A Series X és Series S összesen némileg több, mint 2 millió eladott példánnyal büszkélkedhet összesen. Arról sajnos nem közöltek információkat, hogy pontosan milyen eloszlásban.

Remélhetőleg 2021-ben már búcsút mondhatunk a gyártási nehézségeknek a COVID-19 járvány mellett. Mindkettő nélkül szebb lenne az életünk.

Forrás: Digitimes

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×