Most, hogy itt vannak az ünnepek, van végre idő játszani. Ha a karácsony miatt megcsappant a pénztárca, szerencsére tudunk pár kiváló ingyenes játékot!

Ugyan itt a karácsony, s jó eséllyel mindenki kapott valamit a fa alá, amivel el lehet ütni az időt az elkövetkező napokban, hetekben, azért mégiscsak úgy gondoltuk, hogy kedveskedünk azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a Cyberpunk 2077-et. Mert, hogy szerencsére telis tele van kiváló címekkel az ipar, olyanokkal, amik elsősorban játékon belüli tranzakciókra építik a piaci modelljeiket. Ezeket pedig könnyedén el lehet kerülni, s így ingyen és bérmentve használhatjuk a teljes értékű szolgáltatást.

Érdekes módon egyre több kiadó választja ezt az utat, s így a lehetőségek tárháza is folyamatosan bővül. Jó is ez, mert ilyenkor, amikor az átlagnál több szabadidőnk van, bőven van mit kipróbálni. S ha egyre rákattanunk, gyakorlatilag el is veszhetünk benne, bárminemű lelkiismeretfurdalás nélkül.

Most úgy döntöttünk, hogy listázunk pár olyan játékot, amelyek ingyenesek, s biztosan leköthetnek minket jó pár órára az ünnepek alatt. Került a listára ismert, valamint kevésbé ismert cím is, az egyetlen kritérium az volt, hogy mikor próbáltuk őket, élveztük az eltöltött időt. A lista tehát szubjektív, viszont nem a hasunkra csaptunk, mindet próbáltuk, s minddel meg voltunk elégedve. De persze ízlések és pofonok!

Among US

Bizony, ez tipikusan az a játék, amit az „ismertebb” kategóriába sorolnánk. Valószínűleg idén keveseknek kell bemutatni az InnerSloth fejlesztését. Ugyan egy 2018-as játékról beszélünk, az idei The Game Awards gálán tartolt a partijáték. A legjobb többjátékos videojáték, valamint a legjobb mobiljáték díját is elnyerte. Az ünnepek alatt valószínűleg a barátoknak is több idejük lesz leülni játszani egymással, ekkor pedig keresve sem találhatnánk jobb elfoglaltságot, mint az Among Us.

Na, de miért is ingyenes? Ugyan PC-n, valamint Nintendo Switch-en fizetős az Among Us, mind Androidra, mind pedig iOS-re ingyenesen tölthető. Természetesen támogatott a crossplatform játék, így teljesen mindegy, hogy barátaink min játszanak, mi mobilról bármikor becsatlakozhatunk a menetekbe.

Eternal Return: Black Survival

 

Így van, egy ilyen őrületes címmel rendelkező játék bizony csak keletről érkezhet. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz is az anyag. Sőt, ebben az esetben kifejezetten szórakoztató csomagot kaptunk a Nimble Neurontól. A koreai cég vegyítette az elmúlt 10 év két legkapósabb stílusát, s ebből kotyvasztotta össze az Eternal Returnt. Aki képben van a trendekkel, az ennyiből már megtippelhette, hogy egy MOBA Battle-Royale-ról beszélünk.

A játékmenet szórakoztató, s ha már megtanultuk a pályákat és a tárgyrecepteket, igazán pörgős is a móka. Aki kedveli az akciót, annak melegen ajánlom. Bár fontos, ez tipikusan rétegjátéknak minősül, nem mindenkinek fog tetszeni.

Spellbreak

Szintén egy Battle Royale a listán, amit a Leet Hungary Youtube csapata nem egyszer streamelt már korábban. Könnyen megtanulható, három személyig bővíthetjük a csapatokat, s az elemek kombinációja miatt a szavatossága is bőven átlag fölött áll. Már a Harry Potter óta imádjuk a varázslókat, a Spellbreaknek köszönhetően pedig végre a bőrükbe is belebújhatunk.

Call of Duty Warzone

Ezért biztosan megint sokan összehúzták a szemöldöküket, mint az Among Us esetében. Megjegyzem, ez félig-meddig jogos, ám most igazán újszerűnek hat az Activision arany tojást tojó tyúkja. A Call of Duty-széria ingyenes Battle Royale játéka végre teljesen hivatalosan átállt a Black Ops Cold War időszakába, s így egy új pálya, számtalan új lehetőségek, valamint egy teljesen új Battle Pass is érkezett. Az első szezon csupán december 16. óta pörgethető, vagyis bőven elég az ünnepek alatt belecsöppennünk az akcióba, akkor sem maradtunk még le igazából semmiről.

Dauntless

 

Ugyan nem mai csirke, de a Dauntless még mindig olyan őrületen jó akciójáték, mint mikor megjelent. Ugyan, ha a szívünkre tesszük a kezünk, akkor egyértelműen látszik, hogy a Monster Hunter-franchise koppintásáról beszélünk, ám mára már sikerült magát annyira kinőnie a programnak, hogy saját „személyisége” is lett. A formula egyszerű, szörnyeket kell vadásszunk, akár csapatokban, a belőlük megszerzett részeket, pedig fegyverbe, vagy páncélba kell forgassuk. Mindenképpen érdemes adni neki egy próbát, nekem igazán nagy kedvencem ez a játékstílus, így szinte biztos, hogy játszani fogom az ünnepek alatt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×