Ha őszinték akarunk lenni, a GTA franchise bizony már nem a régi…

Na persze ez nem azt jelenti, hogy mostanában rossz a GTA, de a Rockstar jelenlegi tartalmai drasztikusan eltérnek a San Andreas és a Vice City napjaitól. A Grand Theft Auto Online a 2013-as indulása óta továbbra is prioritást élvez a fejlesztők számára, és nem is olyan nehéz megérteni ennek az okát.

A multiplayer játék az elmúlt hét évben csak egyre erősödött – nem csoda tehát, hogy a Rockstar továbbra is izgalmas új frissítéseket készít és hogy a játékot a tervek szerint a next-gen konzolokra szállítják.

Nos igen, ezen szándékok kissé az egyjátékos GTA rovására mentek az évtized nagyobb részében.

De végre egy jó hír: úgy tűnik, még van remény a solo playerek számára is. Tarek Hamad és Scott Butchard fejlesztők a GQ Magazine-nak adtak interjút, ahol elég világosan arra utaltak, hogy a stúdió bizony nem hagyja el „árva gyermekeit”. Akkor sem, ha eddig úgy nézett ki a szitu.

Példaképp a GTA Online új Cayo Perico Heist frissítése, minden korábbinál jobban támogatja a single player módot is. Valami ilyesmit várhatunk a közeljövőben is.

Arra a kérdésre, hogy vajon a jövőbeni GTA-projektekkel folytatódik-e ez a fajta hozzáállás az egyjátékos történetekhez, Hamad azt mondta, hogy „teljesen”. Bár nem részletezte tovább, feltételezhetjük, hogy a fejlesztés alatt álló GTA VI-ra utalt, és hogy a közelgő játék mindenekelőtt egy single player élmény marad.

Bár ez nem okoz akkora meglepetést, tekintve a lenyűgöző élményt, amelyet a Rockstar a Red Dead Redemption 2-vel együtt nyújtott. Ennek ellenére igen nagy megkönnyebbülés hallani az egyjátékosra összpontosító GTA létrehozásának szándékát.

Végül is teljes hét év telt el a GTA V óta, és a sorozat következő játékáról szóló hivatalos hírek helyett a rajongóknak spekulálniuk kellett, mire számíthatnak.

Évekig is eltarthat, amíg a GTA VI valóban elindul, de az a tudat, hogy a Rockstar nem felejtette el, mit szeretünk a sorozatban, igazán biztató.

×