Úgy tűnik, egy korszak véget ér, hiszen a fejlesztő és a kiadó bejelentette, hogy rengeteg Halo játék online támogatása leáll.

Egy korszak ér véget hamarosan. Egy dicső korszak, amikor az Xbox játékosok rájöttek, hogy mit is jelent összehozni a haverokat és királynak lenni. Egy korszak, amikor a kontroller méltó volt az FPS játékokhoz. Egy korszak, amikor semmi nem számított, csak a dara.

A Microsoft és a 343 Industries most bejelentette, hogy az Xbox 360 Halo játékok szerverei 2021 decemberében offline állapotba kerülnek, leállnak. Ez azt jelenti, hogy a Halo: Reach, a Halo 4, a Halo 3, a Halo 3: ODST, a Halo: Combat Evolved Anniversary, a Spartan Assault és a Halo Wars online szolgáltatásai nem lesznek elérhetők többé.

Természetesen azután is lehet játszani.

Miután leállítják a Halo játékok online támogatását, utána is lehet majd játszani az említett játékokkal, ugyanakkor az online szolgáltatások, online elemek nem lesznek elérhetők. Ennek az az oka, hogy már nem igazán sokan játszanak ezekkel a játékokkal online. A Halo 3, minden idők egyik legnagyobb online multiplayer játéka egyébként 14 évet élt meg. Az összes felsorolt játék közül ez élte meg a legtöbb időt.

A szerverek leállása vonatkozik azokra a játékokra is, melyeket az újabb konzolokon a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően lehet futtatni. Ezek a játékok ugyanis technikailag ugyanazokat az Xbox 360 szervereket használták. A Master Chief Collection persze nem áll le online szinten, de az nem teljesen ugyanaz, igaz?

A Halo Waypoint című bejegyzésében a 343 Industries kifejtette, hogy a játékok online támogatásához szükséges idő és energia már nem éri meg, ha figyelembe vesszük a játékosszámot.

„Ezeknek a régi szolgáltatásoknak a fenntartása jelentős időt és erőforrást igényel, ami közvetlenül befolyásolja a stúdió azon lehetőségeit, hogy támogassa az a jelenlegi és a jövőbeli projekteket, mint a Halo: The Master Chief Collection és a Halo Infinite” – írták.

Jó hír viszont, hogy az online szolgáltatások még egy teljes évig élnek, tehát aki teheti, még pörgesse a játékokat online, amíg csak lehet.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×