Egy-egy játékban a playerek már elkezdték az idei ünnepet. A Final Fantasy 14-ben például már hatalmas buli van. Mikulással.

Idén igen különleges karácsonyunk van. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a világ legtöbb országában igyekeznek arra ösztönözni az embereket, hogy inkább szűk körben ünnepeljenek. Éppen ezért a nagy karácsonyi vásárok, fesztiválok, karácsonyi koncertek és összenépi találkozók elmaradnak. Nem marad más, mint alternatív megoldást találni arra, hogy összegyűljünk és ünnepeljünk.

A Final Fantasy 14 játékosok megtalálták: in-game bulit tartanak, látványos dekorációval és rengeteg zenével.

A karantén bizony nagyon megnehezített egy-egy jelentős eseményt idén. Japánban például a diákok Minecraftban tartottak ballagést és osztálykirándulást. Ha a valóságban nem is lehet találkozni, most az online tér mentsvárként szolgálhat mindenkinek. Idén valóban a játékok segíthetnek abban, hogy összehozzuk az embereket.

A Square Enix játékában már elindult a Star Fight 14 ünnepi esemény, ám a közösség még ennél is magasabbra tette a lécet.

Van Mikulás-barlang házi zenekarral, manókkal és ajándékokkal.

A Mikulásra egy-egy szerveren olyan sokan vártak, hogy hatalmas sorok alakultak ki. Egyébként az is példaértékű, hogy a Final Fantasy 14 játékosok milyen szépen és fegyelmezetten tudnak együtt ünnepelni.

 

Természetesen nagyon jól tudjuk, hogy idén a legtöbb online játékban indulnak hivatalos karácsonyi események, melyek keretében új játékmódok indulnak, friss és különleges skineket lehet szerezni. Ugyanakkor kevés olyan játék van, ahol a játékosok maguk, önállóan hoznak össze hatalmas ünnepségeket.

Milyen játékban tudnál még hasonló ünnepi eseményt elképzelni?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×