A Twitch nem örül.

Az utóbbi napok „Twitch-botrányának” története már-már inkább egy tragikomédiába illene, ennek ellenére minden a szemünk előtt zajlott. Minden azzal kezdődött, hogy Sara Clemens, a Twitch operatív vezetője elárult pár részletet a Twitch új direktívájából, többek között elhintette, hogy a jövőben szankcionálva lesznek a „simp” és „szűz” szavakkal „visszaélő” egyének, ami miatt az egész Twitch közösség felbolydult.

Pokimane, az egyik legnagyobb streamer, aki maga is hatalmas „simp” táborral rendelkezik

A lila óriás ezt követően rekordsebességgel húzta be a féket és egyből visszakozni kezdtek. Ekkora viszont mindegy volt már gyakorlatilag, hiszen mindenki az említett szavakról, illetve annak tiltásáról kezdett beszélni, ami miatt a „simp” szót gyakorlatilag kétszerannyian használták az elmúlt időszakban.

A simp sosem volt ilyen népszerű még / Kép: StreamHatchet

A Stream Hatchet jelentése rámutatott arra, hogy december 16-án hirtelen 97%-kal többször volt téma a Twitch chatjén a „simp” kifejezés. Aki esetleg nem hallotta volna még, ez egyfajta szleng, amivel azokat a rajongókat illetik, akik óriási támogatásokkal próbálják felhívni magukra a streamerek figyelmét és gyakorlatilag egyfajta elvakult rajongóburokban, a valóságtól elzárva élnek. Persze a fogalomtól elvonatkoztatva legtöbbször egymás sértegetésére használják az emberek, valahogy úgy, mint az online térben a „noob” kifejezést, amivel a kezdőket illetik.

Végül a Twitch egyelőre mégsem bannol azonnal az említett szavak beírása miatt, kizárólag bizonyos esetekben lehet következménye. A visszatáncolás ellenére a platform egyik legnagyobb streamere, Asmongold továbbra sem ért egyet az új irányelvvel. A streamer szerint ugyanis ezzel kaput nyitnak a kettős mérce előtt. Szerinte a szabályzatban érthetően és világosan kellene fogalmazni és nagy ívben kerülni az ehhez hasonló “szürke zónákat”.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×