Most végre kiderült, amire már olyan sokan kíváncsiak voltunk: Mennyit keresnek a konzolokkal kereskedők? Ui.: Köszi a készlethiányt és a magasabb árakat.

Természetesen Magyarországon igen nehéz hozzájutni jelen pillanatban a PS5 konzolokhoz, több összetevő miatt is, de a koronavírus a fő kolompos. A járványhelyzet miatt csak néhány kisebb készlet érkezett az üzletekbe, azokat pedig ahogy vártuk, gyorsan el is kapkodták.

Nem meglepő módon, a megjelenéskor nem csak a kedves rendes játékosok álltak harci díszben, hogy lecsapjanak az újdonságra, hanem a konzolüzérek is. Ők azok, akik valószínűleg némi szoftveres segítséggel, azonnal elhappolják előlünk a jobbnál jobb termékeket 0.2 másodperc alatt. Nem csak a PS5, ugyanúgy érintett volt például az Xbox Series X is.

Michael Driscoll pedig tiszta vizet öntött a pohárba és megtudhattuk miért is éri meg ennyire ez az üzérkedés a kereskedőknek.

A PS5 üzletekből körülbelül 35 millió az Xboxból pedig 23 millió dollárnyi hasznot húztak,

ami valljuk be, nem rossz kis plusz pénzecske. Na persze természetesen nem egy ember markát ütötte ez a hatalmas, több milliárd forintnak megfelelő összeg.

Mindenesetre nagyon szomorú dolog ez, több szempontból is. El tudjuk képzelni, milyen sokan várták a nagy napot, aztán csalódottan „elballagtak” a várva várt konzol nélkül. A Sony és a Microsoft pedig azt ígérték, hogy azon lesznek, elkerüljék a hasonló incidenseket.

Nos ez nem jött össze most sem.

×