Mint azt már tudjuk, bizonyos biztonsági kockázatok következtében a Google nem biztosíthatta tovább a Huaweinek az Androidot.

Nemrég megérkezett a Huawei saját operációs rendszere, az Androidot helyettesítő HarmonyOS 2.0-ás bétája, melyet már többen tesztelnek. Egy MasterPC nevezetű felhasználó videót is készített róla, melyet YouTube csatornáján nézhetnek meg a kíváncsiskodók.

https://youtu.be/_7y8jxV-CWM

 

Ez az operációs rendszer abszolút a kínai Huawei saját fejlesztése. Akkoriban kezdtek el nagy erőkkel dolgozni rajtat, amikor kiderült, hogy az amerikai kormányzat szerint készülékeik nemzetbiztonsági kockázatokat rejtenek és a Google ezentúl nem biztosítja majd számukra az Androidot.

A HarmonyOS jelenleg már a 2.0-ás béta változatnál tart, amelyet a fenti videón is láthatunk, de azt fontos megemlíteni, hogy a rendszert egyelőre még csak a fejlesztők tesztelik, a hivatalos megjelenés az átlag felhasználók számára bizony még odébb van. Ennek ellenére már vannak bizonyos készülékek, amelyeken ez az alapértelmezett operációs rendszer, ilyenek például az okostelevíziók.

A videó alapján nincs okunk az aggodalomra, nagyban hasonlít a rendszer elődjére, az Androidra.

×