Új rekord.

Nagyot fordult a világ amióta a PayPal bejelentette, hogy náluk is lehet Bitcoinnal fizetni. A hatóságok által üldözött valuta ugyanis azóta aranykorát éli. Az amúgy is egyre jobb árfolyamokon gazdát cserélő Bitcoin most hirtelen óriásit ugrott.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után. Az elnevezés vonatkozik továbbá a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is

Egykoron még akár 0,1 dollárért, azaz 30 forintért is be lehetett szerezni egy Bitcoint. December 17-én, azaz tegnap délután 18:14-kor viszont már 23 653 dollárra rúgott a Bitcoin árfolyama a Coindesk diagramja szerint. Azaz egyetlen Bitcoinért cserébe 6,85 millió forintot kellett kifizetnie az illetékeseknek.

A hirtelen robbanás / Kép: Coindesk

Az árfolyam azóta csökkent némileg, de továbbra is a mágikus 23 000 dolláros fölött mozog. A cikk írásának pillanatában egész pontosan 23 064 dollárt, azaz 6,69 millió forintot ér egyetlen Bitcoin.

×