Érdemes kipróbálni.

Annak ellenére, hogy mennyien féltek a Cyberpunk 2077 fps számlálójától a megjelenés előtt, végül mégsem okozott akkora meglepetéseket, mint vártuk. Persze vannak jó páran, akik keveslik az fps-t, főleg az erősebb PC-k tulajdonosai.

Jó hír, hogy előkerült egy új trükk, amivel jó pár plusz fps-t elő tudunk csalogatni.

Legyen szó akár Steames vagy akár GOG verzióról, mindkettő esetén a Cyberpunk mappájában lévő „memory_pool_budgets” fájlt kell keresni, amit aztán egy egyszerű szövegszerkesztővel pillanatok alatt módosíthatunk. A Steames verzió esetén a következő útvonalon találhatjuk az említett konfigurációs fájlt:

„Steam\steamapps\common\Cyberpunk2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv”

Na ezek után jöhet a „varázslat”. Itt a PC-s oszlopot kell megkeresni és átírni az értékeket a hardvereinknek megfelelően. Érdemes a még a művelet előtt készíteni egy biztonsági mentést a fájlról, ha esetleg valami balul sülne el útközben.

Amennyiben például 16 GB memóriával (RAM-mal) rendelkezünk, akkor a PoolCPU sor mellett az 1536 MB-ot nyugodtan írjuk át 8GB -ra, a PoolGPU sorban pedig a videókártyánk memóriáját kell megkeresnünk. Esetemben egy GTX 1060 6 GB-os modell duruzsol a gépben, ennek megfelelően 6 GB-ra írtam át a mezőt, de egy RTX 2080 tulajnak például 8 GB-ot kell beírnia ugyanide, az RTX 3090 tulajok pedig nyugodt szívvel írhatják be a 24-es számot.

A változtatások után a felhasználók mind magasabb fps-ről, mind pedig kevesebb akadásról számoltak be. Mindez semmire sem garancia persze, de egy próbát mindenképp megér, főleg azoknak, akik szerint a gépük jobban is futtathatná a játékot.

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×