Óriási a küzdelem 2020 legjobb egerének címéért.

A 2020-as top 5 ajánlónk újabb álomásához tértünk. Ezúttal viszont a billentyűzetek után az egerek kerülnek terítékre. Ezúttal is igyekeztünk javarészt 2020-as termékekből válogatni, ebbe viszont beletartoznak a 2019 év végi megjelenésű perifériák is, amelyek java része csak 2020-ban vált elérhetővé a hazai boltokban.  Az utóbbi időben pedig mi is jobban fókuszáltunk a tesztekre, egész pontosan 1 5 egeret teszteltünk le idén, amelyből a mai napig 11-et publikáltunk.

Eljött viszont az év vége és úgy gondoltuk, ideje eredményt hirdetni, hiszen a karácsony vészesen közeleg.

Így aki biztosra akar menni, az biztosan talál számára ideális egeret az év végi ajánlónkban.

Mi alapján döntöttünk?

Mivel alapvetően játékra szánt egerekről beszélünk, így kiemelten fontos volt a minőségi szenzor, a felhasznált anyagminőség. Persze az árcédulát is figyelembe vettük némi súlyozással, viszont így is elképesztő nehéz dolgunk volt, idén ugyanis csak úgy szállingóztak a jobbnál-jobb egerek.

Egyre több gyártó int fityiszt a korábbi hagyományoknak és elkezdtek adni a modderek szavára. Azaz, amíg mondjuk 10 éve nem tudtunk pehelykönnyű, gyári PTFE talpas, parakord kábeles ragadozót venni, addig manapság csak úgy dúskálunk a jobbnál-jobb rágcsálókban.

A minőségi körítés mellé a szoftver ténye sem elhanyagolható, ugyanis hiába vannak, akik nem használják a makrókat, vagy az egyedileg beállítható RGB színpompát, ettől függetlenül ezek megléte is plusz pontot ért.

2020 legjobb egerei – TOP1: Glorious Model O Wireless

 

Ár: 26 990 Ft-tól (bevezetőár)

Teszt : 10/10

A legutóbbi tesztünk után gondolom, nem volt túl nagy meglepetés. Az egyetlen egér, ami idén 10/10-es pontszámot kapott nálunk, pedig akadtak bőven versenyzők. A Model O Wireless az amúgy is borzasztó népszerű Model O formát vitte tovább, viszont immáron vezeték nélkül élvezhetjük a kicsikét. Alig pár grammal lett nehezebb és az árcédulára tekintve sem fog el a rossz érzet, a karácsonyi vásárban az amúgy is kedvező 30 ezer forint helyett már 26 990 forintért elhozható. Ezért cserébe teflon talpakat, remekül üzemelő vezeték nélküli 2,4 GHz-es technológiát, borzasztó minőségi anyaghasználatot és egész korrekt üzemidőt kapunk.

Kétség kívül a Model O Wireless volt a legjobb egér idén!

Gyakorlatilag mindenből a legjobbat vonultatja fel, egyetlen negatívuma a 20 millió kattintást tudó Omron kapcsoló, ami lehetne akár 50 millió is. Ennél rosszabbat nem lehet róla mondani. Várjuk a Model O- Wireless-t!

Model O Wireless

2020 legjobb egerei – TOP2: Xtrfy M42

Ár: 20 970 Ft-tól (több színben kapható)

Teszt : 9/10

Az Xtrfy csapata idén remek munkát végzett. Előálltak a minőségi K4 billentyűzettel és egy olyan egérrel is készültek, ami anyagminőségben a legjobban szerepelt idén. Borzasztó könnyű, moduláris hátlappal rendelkezik, de a top szenzort, az extra csúszós PTFE talpakat és a parakord kábelt sem felejtették ki a csomagból, sőt adtak cseredarabokat is. A formája elképesztő jóra sikerült, bár ez kézméret függő is. Ráadásul ez a legvillantósabb is, az RGB színtengernek köszönhetően. Az árcédulája is egész baráti, mi több kell még?

Xtrfy M42

2020 legjobb egerei – TOP3: Glorious Model O / Model O-

Ár: 20 190 Ft-tól (több színben kapható)

Teszt : 9/10

A Glorious slágerterméke. A vásárlók egyszerűen nem tudnak betelni vele, amit meg tudunk érteni. Remek forma, jó anyaghasználat, ultrakönnyű parakord kábel. Van itt minden, PTFE talpak, top szenzor, egy rakat ajándék a dobozban, na meg az RGB sem hiányzik. Az árcédula is kedvező, a forma is bejön a legtöbb játékosnak. A szenzorával bármekkora rántást képes lekövetni. Nehéz fogást találni a Model O családban. A közepes/kisebb kezűeknek ott a Model O-, akik pedig a normál méretű egereket szeretik, azoknak a Model O lesz a megfelelő választás.

Glorious Model O / O-

 

2020 legjobb egerei – TOP4: EndGame XM1 RGB

Ár: 23 990 Ft-tól (karácsonyi akció)

Teszt : 8/10

Talán leginkább a Zowie fanoknak ajánlanánk az Endgame XM1-et. Legyen szó akár a V2-ről vagy akár az RGB verzióról, az Endgame is úgy jön fel, mint a talajvíz. Pár éve még senki sem hallott róluk, idén pedig az év egyik legjobb egerét tették le az XM1 RGB-vel.

Egyedi, sokak szívéhez közel álló forma, ami egész könnyűre sikeredett annak ellenére, hogy nem lyukacsos dizájnt kapott és épp ez a legnagyobb erőssége is, ugyanis kicsit szembe megy a trendekkel. Az Endgame XM1 RGB-ben előválogatott Kalih 4.0-ás kapcsolókat találunk, amit az átlagos 20 millió klikk helyett 60 millióra hitelesítettek. Kicsit nehezebb is a kapcsoló, ami a Zowie érát idézi, viszont top kábelt és a kapható legjobb talpakat kapjuk. Az ára kicsit borsosabb társainál, de akinek bejön a forma, az nem akar majd más egeret.

EndGame XM1 RGB

2020 legjobb egerei – TOP5: SteelSeries Aerox 3 Wireless

Ár: 23 990 Ft-tól (karácsonyi akció)

Teszt : 9/10

A SteelSeries Aerox 3 Wireless tipikusan az az egér, amiben nagyobb potenciál van. Az anyaghasználat kellemes, viszont nem top, ellenben a szenzorral, a kapcsolókkal és a formával. A forma egyszerűen annyira kézreálló, gyakorlatilag egy kifaragott RIval 3, szóval népes táborral rendelkezik, érthető okokból.

Pehelykönnyű, cserébe nem is bír túl sokat az akkuja. Az ár kicsit erősre sikeredett, de a legnagyobb gond a talpakkal van, ami nem csúszik úgy, mint a top mezőny teflonjai. Az biztos, hogy az Aerox 3 Wireless-t lehet szeretni. Aki pedig esetleg beleszeret a formába, de túlzónak találja az árat, annak ott a sima Aerox 3, aminek már az árával sincs túl nagy probléma.

SteelSeries Aerox 3 Wireless

Ajánljuk még

Ahogyan korábban említettem idén rendkívül erős volt a mezőny, viszont volt még két olyan versenyző, ami nem fért bele az összeállításba, de csupán egy hajszállal maradtak le. Ilyen a Cooler Master MM711, aminek egyedi formája és egyedi megjelenése, tűéles szenzora van, viszont a minőségellenőrzés nem az igazi, ettől függetlenül borzasztó jó egér.

Ugyanitt megemlítenénk a HK Gaming Naos M-et, ami a Zowie S2 vonalait vitte tovább, viszont mindent javítottak, amit a Zowie elrontott. Minőségi anyaghasználat, mind a készülékház, mind az összeszerelés, mind pedig a talpak és kábel tekintetében első osztályú a termék. Az árcédula sajnos kicsit erősre sikeredett és kicsit körülményesebb a beszerzése, ettől függetlenül bátran ajánljuk ezt is a Cooler Master MM711-gyel egyetemben!

Hamarosan újabb perifériaajánlóval készülünk. Tartsatok továbbra is velünk!

Ezt olvastad már?

2020 legjobbjai: Az 5 legjobb gamer billentyűzet

×