A Cyberpunk 2077 az egész világon nagy sláger most, még egy olyan országban is, ahol hivatalosan nem is vásárolható meg.

Akik sokat olvasnak gaming híreket, talán tudják, hogy a videojátékok teljesen máshogy kapnak teret Kínában. Az országban ugyanis szigorú szabályozás vonatkozik minden megjelenésre, az ezt felügyelő kormánybizottság pedig nagyon ritkán ad engedélyt egy-egy cím terjesztésére. Megfelelni ugyanis az egyre szigorúbb szabályoknak egyre nehezebb. Ezért is van az, hogy egy-egy ismert játék teljesen más formában jelenik meg Kínában.

A Cyberpunk 2077 sem kapott még hivatalos megjelenést, de nagyon népszerű az országban.

A Niko Partners jelentését nemrég Daniel Ahmad elemző mutatta meg a Twitteren. Kiderült, hogy a Cyberpunk 2077 nagyon jól teljesít a kínai piacon, a 7500 streamer mintegy 19 millió nézőt vonzott be a Douyu, Huya és Bilibili oldalakra. A megjelenés napján erős értékesítést értek el, bár erről számadatok nincsenek. Persze ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy a játékot Kínában rendelték elő a legtöbben.

 

Mindezt mégis érdekessé teszi, hogy a Cyberpunk 2077 az országban nem kapott engedélyt, vagyis elvileg nem is lehetne értékesíteni. Persze a játékosok megkerülik ezt, a Steam, a GoG és az Epic Store használatával. Más esetekben pedig az USA-ból és más ázsiai országból rendelnek dobozos verziót. A kormány sajnos bármikor bezárhatja a digitális áruházakat, ezért a VPN használata szinte kötelező. Mindezek tükrében meglepő, hogy a Cyberpunk 2077 az első naptól kezdve ilyen sikeres Kínában.

Neked mennyire jött be összességében a Cyberpunk 2077?

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×