Év végi eredményhirdetés.

Ami azt illeti, elég erősre sikeredett az idei évi billentyűzet-felhozatal. Egyes 2019-es (javarészt év végi) darabok csak idén értek el hazánkba, míg a gamer billentyűzetek piacán megannyi új versenyző tűnt fel. Az utóbbi időben pedig mi is jobban fókuszáltunk a tesztekre, egész pontosan 1 4 billentyűzetet teszteltünk le idén, amelyből a mai napig 11-et publikáltunk.

Eljött viszont az év vége és úgy gondoltuk, ideje eredményt hirdetni, hiszen a karácsony vészesen közeleg.

Így aki biztosra akar menni, az biztosan talál számára ideális billentyűzetet az év végi ajánlónkban.

Mi alapján döntöttünk?

Mivel alapvetően játékra szánt billentyűzetekről beszélünk, így kiemelten fontos volt a felhasznált anyagminőség és a strapabíróság. Persze az árcédulát is figyelembe vettük némileg, főként az ötödik versenyző esetén.

A minőségi körítés mellé a szoftver ténye sem elhanyagolható, ugyanis hiába vannak, akik nem használják a makrókat, vagy az egyedileg beállítható RGB színpompát, ettől függetlenül ezek megléte is plusz pontot ért. Ugyanígy igyekeztünk magyar vagy lehetőleg a magyarral egyező UK kiosztást választani, a legtöbbeknek ez áll ugyanis igazán kézre.

Gondolom senki sem fog meglepődni azon, hogy az összesítésben kizárólag mechanikus billentyűzetek kerültek be, ezek ugyanis sokkal strapabíróbbak membrános társaiknál, az pedig már csak a hab a tortán, hogy mennyivel kényelmesebb a játék, ha mehanikus switch-ek vannak a kupakok alatt.

2020 legjobb billentyűzetei – TOP1: SteelSeries Apex Pro TKL

Ár:  74 910 Ft

Teszt

Idén rengeteg remek billentyűzetet láttunk, azok közül is a SteelSeries Apex Pro TKL volt a legmeggyőzőbb. A SteelSeries csapata egyszerűen olyan szoftvert pakolt az Apex Pro TKL mögé, hogy az már önmagában is elképesztő. Külön alkalmazásokat kapcsolhatunk a billentyű szoftveréhez, ami aztán módosíthatja a színeket és a kijelzőt. Mert itt még egy OLED kijelző is ott figyel a sarokban, ami akár a K/D-nkat is kiírhatja, de ugyanilyen erővel tehetünk ki egy random gifet, képet, de a hardvereink hőmérsékletét és a kihasználtságát is képes monitorozni.

Elmondhatjuk, hogy az Apex Pro TKL mindent tud, amit egy gamer elvárhat, sőt még többet is.

 

Van itt könnyített fém váz, a világ legyorsabb kapcsolói, amelyek nyomáspontját egyesével állíthatjuk, és nem mellesleg 100 millió leütést bírnak. Az extrákhoz és a minőséghez képest pedig az árcédula sem eltúlzott. Azt is megemlítenénk, hogy a billentyűzetre akkora kereslet, hogy hirtelen hiánycikk lett, pótlását a gyártó 2021 év elejére ígéri. Előrendelések viszont felvehetők addig is, amennyiben nem sürgős a vásárlás.

SteelSeries Apex Pro TKL

2020 legjobb billentyűzetei – TOP2: Ducky Shine 7

Ár:  54 990 Ft

Teszt

A tajvani Ducky sok gamer szívét megdobogtatta idén, többek között a miénket is. A Shine 7-tel egy olyan billentyűzetet tettek le az asztalra, amivel nem kell kompromisszumokat kötnünk. Teljesen magyar kiosztású, különféle Cherry MX kapcsolókkal érhető el, ami már önmagában is jó hír, hiszen mindenki kiválaszthatja a neki tetsző variánst.

A Cherry kapcsolók közül ráadásul már az újabb Silver Speedet is megtaláljuk a palettában, ami az egyik legjobb kapcsoló a piacon. Emellett kapunk egy közepesen konfigurálható szoftvert, viszont a váz, a felhasznált anyagok, elképesztő strapabírók. A kupakok is kellemesek, az USB-C kábel is lecsatlakoztatható, kapunk extra funkcióbillentyűket. A külsejéhez és a funkcióihoz képest az árcédula sem túlzó, hiszen már 55 ezer forinttól elhozhatjuk. A csuklópárnát viszont különösen ajánljuk mellé, az ugyanis kimaradt a dobozból.

Ducky Shine 7

 

2020 legjobb billentyűzetei – TOP3: Durgod x HK Hades 68

Ár:  129 EUR – 169,99 EUR

Teszt

Mindenféle túlzás nélkül a Durgod x Hades 68 a tavalyi év legjobb minőségű billentyűzete. Az anyagminőségbe egyszerűen nem lehet belekötni, de olyan szinten, hogy amennyiben egy Hades 68 mellett tesszük le a voksunkat, még az aftermarket piacról sem kapunk jobb minőségű kapcsolókat. Az RGB világításának hála az összes konkurensénél szebb, a letisztult dizájn kedvelőinek is megdobogtatja a szívét.

A billentyűzetet 13 különféle kapcsolóval szerelve kérhetjük, azaz legyen szó akár Cherry MX, Kalih vagy épp Gatheron, mi dönthetjük el, hogy milyen kivitelben élveznénk legjobban a használatát. A legfájóbb pont, hogy kizárólag US kiosztásban kapható, illetve a szoftverének kezelése sem épp egyszerű feladat. Aki a piacon kapható legjobb minőségre vágyik, mindenféle extrák nélkül, az keresve sem talál jobb billentyűzetet.

Durgod x HK Hades 68

2020 legjobb billentyűzetei – TOP4: Xtfry K4 TKL

Ár:  36 240 Ft

Teszt

Az Xtrfy óriásit ment idén. Egy csapásra, mintha csak ráéreztek volna, hogy mire vágynak a játékosok és próbáltak a kedvükben mindent megtenni. Az Xtrfy K4 TKL egy borzasztó egyszerű billentyűzet. Bedugjuk, világít, használunk és örülünk neki. Kimaradt ugyan a szoftver, ezzel együtt a makrók is, viszont a gyári program kifejezetten intelligens, így azért a testreszabhatóság nem maradt ki a repertoárból.

A magyarhoz hasonló UK kiosztású és egész jó minőségű Kalih Red kapcsolókkal szerelték, ami igencsak közkedvelt gamer körökben. Mi azért a változatosabb palettának jobban örültünk volna, mármint a kapcsolókat illetően. A kupakok, az anyaghasználat és az élmény viszont mind kiemelkedő. Mindehhez pedig egy 36 ezer forintos árcédula társul, ami igencsak kellemes a K4 tulajdonságait nézve.

Xtrfy K4 TKL

2020 legjobb billentyűzetei – TOP5: Trust GXT 865 Asta

Ár:  15 790 Ft

Teszt

Az ötödik helyezést egy kifejezetten jó ár/érték arányú budget billentyűzetnek szerettük volna adni. Ezen a területen bizony van jó pár versenyző, amelyek egy részéhez volt már szerencsénk. A White Shark Legionnaire és a Trust GXT 865 Asta maradtak, amelyek közül a Trust GXT 865 Asta mellett tettük le a voksunkat legvégül. Az arcpirítóan alacsony, 15 ezer forintos árcédula ellenére saját gyártású piros, valódi mechanikus kapcsolókkal készültek, ami remekül hozza a Cherry MX Red feelinget.

Látni persze hogy nem egy csúcskategóriás darabbal állunk szemben, viszont majdnem mindent tud, mint a nagyok. Jó vele játszani és gépelni egyaránt, kellemes az anyaghasználat, már az alját kivéve, de azzal amúgysem találkozunk túl sűrűn. Akinek tetszik a dizájn és minél olcsóbban szeretné megúszni a mechanikus billentyűzet vásárlást, annak remek választás.

Trust GXT 865 Asta

 

Hamarosan újabb ajánlóval érkezünk, legyetek résen és kövessétek a Leet.hu-t.

×