Valaki arra vetemedett, hogy tisztes vásárlás helyett simán lenyúlja az eladásra szánt videókártyát, fenyegetésképp egy kalapácsot használva.

Talán mindenki tudja, hogy most, miután megjelentek a legújabb Nvidia és AMD grafikus kártyák, mekkora lett a kereslet rájuk. Ráadásul óriási a készlethiány, ami miatt mindenki igyekszik valamilyen alternatív módon beszerezni a kártyákat. Ez már csak azért is fontos egyeseknek, mert a következő generációs játékok, mint a Cyberpunk 2077 már megkövetelik a nagyobb teljesítményt, amennyiben valóban next gen élményre vágyunk.

Németországban valaki minden áron hozzá akart jutni egy új videókártyához.

A Computer Bild német oldal szerint brutális támadás történt egy grafikus kártya eladója ellen. December 4-én egy 27 éves férfi eladásra kínált egy videókártyát az eBay Classified oldalon, egy ismeretlen vevőnek pedig megengedte, hogy a lakásában vegye azt át. A találkozó után azonban a vevő egy kalapáccsal bántalmazta az eladót a saját lakásában.

Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, miközben az elkövető a kártyával szépen elmenekült.

Azt még nem lehet tudni, hogy elkapták-e, ahogy azt sem, hogy pontosan milyen típusú kártya érte meg ezt a tettet. Már csak azért is fontos erről írni, hogy tanuljunk belőle. Nem javasoljuk azt, hogy egyedül találkozzatok a vevővel, ha az interneten kínáltok valamit eladásra. Ezenkívül azt sem javasoljuk, hogy a saját lakásotokban fogadjátok őket.

A történet egyébként a Redditre is kikerült. Ott a kommentelők egy részeúgy gondolja: az Nvidia és az AMD is hibás, amiért nem lehet kapni az új videókártyákat.

Persze nem lett megerősítve, hogy a fenti eset az Nvidia 30-as szériához köthető. Ettől függetlenül borzasztó azt hallani, hogy valaki erőszakhoz folyamodik azért, hogy jobb minőségben játsszon videojátékokkal.

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×