Annak ellenére, hogy a játékra nagyon sokat kellett várni, rekordmagas számban rendelték elő a rajongók.

Végre megjelent a CD Projekt RED várva várt játéka, melyről jelenleg a gaming világ megállás nélkül beszél. Ez persze nem véletlen, hiszen az utóbbi évek leghype-oltabb játékáról beszélünk. Most, hogy megjelent, a CD Projekt RED friss adatokkal szolgált az előrendelésekről.

A kiadó szerint több mint 8 millió előrendelést ért el a Cyberpunk 2077.

 

Ez persze hatalmas eredmény, főleg annak fényében, hogy a Cyberpunk 2077 az idei év egyik legmegosztóbb címe volt. Már csak azért is, mert a rajongók és a hype-ot nem értők rendszeresen összecsaptak, a cím megítélésének pedig egyáltalán nem tett jót, hogy a CD Projekt RED háromszor is csúsztatta az indulást. A megjelenés után kiderült, hogy egy-egy jelenet komoly epilepsziás rohamot válthat ki, arról nem is beszélve, hogy a játék a jelen generációs konzolokon rengeteg problémával küzd.

Az eladási statisztika azonban jól mutatja, hogy mennyire várták ezt a játékot. A 8 milliós előrendelés bőven leköröz más játékokat, mint Resident Evil 3 Remake, a The Last of Us 2 (ami az év játéka lett), vagy a Ghost of Tsushima (ami a közönség szerint az év játéka).

Daniel Ahmad elemző szerint a Cyberpunk 2077 nyolcmilliós előrendelése körülbelül 500 millió dolláros bevételt jelent a stúdió számára. Összehasonlításképp, a Grand Theft Auto V 800 millió dollárt hozott a megjelenéskor, összeadva az előrendeléseket és az első napi eladásokat. A Cyberpunk 2077 esetében a 8 millió csak az előrendelés.

Neked már megvan a játék?

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×