A Disney Investor Day igazán erősre sikeredett. A temérdek Marvel film és sorozat mellett a Star Wars-franchise rajongóit is ellátták minden földi jóval.

Tegnap éjjel a Disney rendesen ellátta endorfinnal a Star Wars és a Marvel rajongókat. Előbbiről nem meglepetés, hogy végre szót ejtett a mamutcég, ugyanis meglehetősen kevés konkrétumot tudtunk a Star Wars-franchise következő ciklusáról. Ahhoz pedig túl erős húzónév a Csillagok Háborúja, hogy a Mandalorian sikerszériája után csak úgy csend övezze.

Most viszont megtört a jég. Hamarosan ömleni fognak a Disney+ platformra a tartalmak. Nagy meglepetésre, két új mozifilmről is szót ejtettek. Az egyikről még nem tudunk sokat, csupán annyit, hogy a rendezői székbe Taika Waititit ültették. Ez a rendező-színész rajongói számára már garancia a minőségre, ugyanis ő az, aki új szint vitt a Thor filmekbe a Ragnarökkel, na meg ő jegyzi a JoJo Nyuszi című filmet is a közelmúltból. S ha már itt tartunk, a Mandalorian első évadának utolsó epizódjának munkálatai is ő irányította.

Rogue Squadron

A másik szóban forgó mozi a Wonder Woman rendezőnőjéhez, Patty Jenkins-hez köthető. Az ő projektjéről már tudjuk, hogy a Rogue Squadron nevet viseli, s azokról a pilótákról fog szólni, akiket Luke Skywalker a Yavin bolygón folytatott harc után boronált össze.

  • A megjelenést 2023. december 25-re tervezik.

Rangers of the New Republic

Ha minden igaz, ez a sztori sorozat formájában fog elkészülni és a Mandalorian idővonalába illik majd bele. Érdekesség, hogy itt is Jon Favreu és Dave Filoni lesznek felelősek a minőségért, akik jelenleg a Mandalorianen dolgoznak együtt.

  • Nincs még kijelölt megjelenési dátum.

The Bad Batch

A Star Wars-franchise legújabb animációs sorozata disszidált klón katonákról fog szólni. Szerencsére ebben az esetben már egy előzetest is mutathatunk:

 

  • A megjelenést 2021-re tervezik.

Ahsoka

Rosario Dawson visszatér, mint Ahsoka Tano a Disney+ legújabb élőszereplős sorozatában. A karakter élőszereplős változatát már megismerhettük a Mandalorian második évadában, így bizton állíthatjuk, a színésznő kiváló választás volt.

  • Megjelenési dátumot még nem jelöltek ki.

The Acolyte

A történetről még mit sem sejtünk, de azt már jelezte a Disney, hogy 200 évvel a Baljós Árnyak történései előtt, a High Republic korszakában fog játszódni. Ezúttal a sötét oldal kap főszerepet majd.

  • Hivatalos megjelenési dátumról még nem tudunk.

Lando

Szintén élőszereplős sorozat formájában fogják feldolgozni Lando Calrissian történetét a Disney+-ra. Azt viszont nem tudni, hogy a fiatal (Donald Glover), vagy az idős (Billy Dee Williams) kerül majd a középpontba. Nagy valószínűséggel az előbbi.

  • Arról nem kaptunk hírt, hogy mikorra lesz belőle kész anyag.

Obi-Wan Kenobi

Már egy ideje tudjuk, hogy Ewan McGregor visszatér, mint Obi-Wan Kenobi. A szintén Disney+-ra készülő sorozatot 2021 tavaszán kezdik el forgatni, s várhatóan 2022-ben már meg is érkezhetnek az első epizódok. Érdekesség, hogy a hírek szerint Hayden Christensen is visszatér, mint Darth Vader.

  • A tervek szerint 2022-ben érkezik majd a streaming platformra.

Andor

Egy előzményfilm előzménysorozatát fogja elkészíteni a Disney. Az Andor névre keresztelt széria főszereplője Cassian Andor lesz, aki tagja volt azoknak a hősi halált halt felkelőknek, akik megszerezték a Birodalomtól a Halálcsillag tervrajzokat. Erről szólt ugyebár a Zsivány Egyes (Rogue One). Most kiderül, hogy mi történt a moziig.

 

  • Remélhetőleg 2022-ben érkezik az első évad.

A Droid Story

A főszerepben C3-PO-t és R2-D2-t, a legendás duót láthatjuk majd az animációs sorozatban. Melléjük érkezik egy még nem ismert kalandor is, akit a két droid fog segíteni a sztori során.

  • Még nem kaptunk hivatalos megjelenési dátumot.

Visions

Ez talán a legérdekesebb és legtitokzatosabb Star Wars projekt, amit a Disney Investor Day-en bemutattak. Sokat nem tudunk róla, egyedül annyit árultak el, hogy a világ vezető anime-készítői felelnek majd a szériában bemutatott kisfilmekért. A fókusz pedig a galaxis bemutatása lesz. Összesen 10 kisfilmet tervez a Disney.

  • Hivatalos megjelenésről még nem tudunk.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×