Nemrég kiderült, hogy a Cyberpunk 2077 egy-egy jelenete epilepsziás rohamot vált ki egyesekből. Ezeken változtatni fognak a fejlesztők.

Miután a megjelenés előtt már sok újságíró, streamer és játékos hozzájuthatott a Cyberpunk 2077-hez, az is kiderült, hogy a játék egy-egy eleme és jelenete bizony különös hatással lehet a játékosokra. Egyesek ugyanis arról számoltak be, hogy a játékban tapasztalt képi-és hanghatások epilepsziás rohamot váltottak ki egyeknél.

A CD Projekt RED tisztában van ezekkel a hírekkel, így a jövőben még egyértelműbb epilepszia-figyelmeztetést ad hozzá a játékhoz.

Sőt: egy maroknyi játékon belüli jelenetet meg akarnak változtatni, miután a sajtó egyik munkatársa is rohamot kapott.

Ezenkívül a stúdió egyértelmű figyelmeztetéseket adott ki a közösségi médiában is.

 

Persze ez nem is meglepő, ha tudjuk, hogy a Cyberpunk 2077 világa milyen sok futurisztikus fényelemet használ. A villódzó fények, furcsa hangok bizony kiválthatnak ilyen hatást. Persze nem csak a Cyberpunk 2077 ilyen játék. Szinte minden játék indításakor olvashatunk figyelmeztetést arról, hogy a játék egyes elemei epilepsziás rohamot okozhatnak egyeseknél. Az érdekes ebben inkább az, hogy a fejlesztők hajlandóak megváltoztatni ezeket a jeleneteket a kedvükért.

Amint tudnak változtatnak a játékon.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelenik meg hivatalosan, ám a tartalomgyártól már ma nyomják a steameket. Így érdemes felmenni a Leet.hu Youtube csatornájára is, hiszen Dani már nagyban játszik!
https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×