Anomáliák, anomáliák mindenhol!

Aki váltott már videókártyát, az valószínűleg belefutott már a DDU alkalmazás nevébe, ami a Display Driver Uninstallert rövidíti, azaz törli a megfejelő drivereket a gépünkről szükség esetén. Sokan viszont úgy vannak vele, hogy nem törődnek a szoftveres részleggel, elvégre a modern Windows már mindent megold magának.

A Core 2 Duo korszaknak is megvoltak a maga szépségei

Nos, ez nem pont így van, erre pedig a Techpowerup főszerkesztője mutatott rá, aki egy régebbi, 2 magos gépét keltette volna életre,

de valami nem stimmelt. A gép akadozott, fagyott, pedig korábban hiba nélkül futott évekig.

Hamar kiderült, hogy nem a Windows, hanem a drivernek volt köszönhető a lagfesztivál.

A feladatkezelőben látszott, hogy a két magos processzor egyik magja a maximumon pörög, míg a másik inkább csak vegetál. A folyamatoknál pedig hamar kiderült, hogy az AMD drivere okozza az anomáliát.

Főhősünk ugyanis időközben videókártyát cserélt, a drivertörlés viszont elmaradt. Ennek hála viszont fény derült a Radeon szoftver hibájára, ami egész biztos, hogy másokat is érint, hiszen a legtöbben inkább próbálják újítani a jelenlegi konfigurációjukat, a teljesen új PC vásárlása helyett.

Az újságíró nem érte be ennyivel, megpróbált utána járni annak is, hogy mi okozza a problémát. A hiba pedig az egyik kódrészletben tűnt fel, ahol is folyamatosan az AMD driveréhez kötődő „DVRReadyEvent” alkalmazás indulását várta, ami viszont az AMD kártya hiányában nem valósult meg. Ezt egyébként a szerző „amatőr, nevetséges” hibának tartja, amit egy ilyen tech óriásnak nem szabadna elkövetnie, de sajnos az AMD sosem a remek drivereiről volt híres.

A történtek fényében érdemes tehát ránézni néha a feladatkezelőre, a folyamatos magas terhelésből ugyanis következtethetünk a hibára. Videókártyacsere esetén pedig mindenki használja a DDU-t vagy legalább törölje le az alkalmazáskezelőben a korábbi drivereket. Egy kis odafigyeléssel könnyen el lehet kerülni a hasonló anomáliákat.

https://leet.hu/?s=arenaracer&post_type=product

×