Akár komoly büntetésre is számíthat az, aki idő előtt tölt fel tiltott Cyberpunk 2077 videót. Az biztos, hogy minden törölve lesz.

Már csak egy hét választ el minket attól, hogy végre hivatalosan is pörgethessük a régóta várt Cyberpunk 2077 című sikerre ítélt játékot. Természetesen mivel a játék megjelenése igen közel van, a boltok és bizonyos játékosok már megkapták a fizikai példányokat, még a december 10-i dátum előtt. Éppen ezért a CD Projekt RED most attól retteg, hogy esetleg idő előtt fognak spoileres videók kikerülni a játékról, így kiadtak egy közelményt.

A CD Projekt RED szigorúan veszi az idő előtt megjelenő videószivárgásokat.

A stúdió egyébként nem aggódik amiatt, ha valaki korábban kezd el játszani, azonban nem szeretnék, ha mindenféle stream indulna, vagy videó kerülne ki a netre.

„Egyre közelebb vagyunk a megjelenéshez, és valószínű, hogy közületek néhányan hozzájutnak egy-egy Cyberpunk 2077 példányhoz a megjelenés előtt. Bármennyire is nehéz ezt elérnünk, azt szeretnénk, hogy a játékosok a világ minden táján ugyanolyan – spoilermentes – élményben részesüljenek a játék megjelenésekor” – írta a kiadó a Twitteren.

Tehát a fejlesztők arra kérnek mindenkit, hogy ne streameljen és nem osszon meg videót a játékról december 9., magyar idő szerint 12:00 előtt.

„Mindenkit elküldünk a MAX-TAC-nek (a srácoknak, akik videókat szednek le), aki megteszi. Valójában a MAX-TAC egy SWAT-szerű csapat, akiket akkor vetnek be, ha le kell állítani az őrjöngő kiber-felhasználókat. Bár úgy gondoljuk, hogy egy DMCA-értesítés valószínűleg ugyanolyan jól működne.”

Ez azt jelenti, hogy jogdíjas tartalom miatt nem csak törölhetik a videókat, de akár a Twitch csatorna megszüntetését is kezdeményezheti a kiadó.

Ezután persze úgy lehet streamelni, mintha nem lenne holnap. Való igaz, nagyon sokan vannak, akik korábban jutnak hozzá egy-egy játék példányához, és a nagy nézettség miatt szeretnek tartalmat idő előtt megosztani. Nem ez lenne az első alkalom egy játékmegjelenés előtt. A kérdés persze az, hogy a játékosok mennyire fognak szót fogadni a CD Projekt RED-nek?

A Cyberpunk 2077 2020. december 10-én jelenik meg. Ebben a dátumban már bízhatunk.

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×